(video) Premieră mondială: Facelift pentru toate modelele Mercedes-Benz şi Mercedes-AMG GLE

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă o premieră anunţată în ultima seară de ianuarie, imediat după cea a companiei Mazda. Mercedes-Benz a actualizat la pachet toate modelele din familia GLE, indiferent de versiune şi caroserie. În sine, modernizarea nu este una semnificativă din punct de vedere vizual, însă există mai multe modificări de ordin tehnic, decât stilistic.

Caracteristici cheie:

  • La exterior, GLE facelift este cel mai ușor de identificat după modelul nou al luminilor de zi din faruri. Forma blocurilor optice în sine nu s-a schimbat. În loc de bumeranguri duble acum este o compoziție complexă de linii și segmente întrerupte. Mai mult, farurile LED High-Performance de bază au două astfel de segmente întrerupte, iar cele opționale LED Multibeam au patru. Mai au un design actualizat barele de protecţie, grila radiatorului și stopurile (două blocuri orizontale pe GLE, două bare pe GLE Coupe).
  • Modelele coupe vin acum standard cu un pachet exterior AMG Line, cu un kit de caroserie mai agresiv și jante la 21 inchi, deși pentru GLE-ul în formă standard pachetul este încă unul opţional şi vine standard cu jante de 19 inchi. Paleta de culori pentru caroserie a fost completată cu nuanţe noi (sodalite blue metallic şi MANUFAKTUR alpine grey solid). Două noi modele de jante optimizate aerodinamic, de 19 şi 20 inchi, au devenit la fel disponibile. Iluminarea ambientală cu proiecție animată este disponibilă ca un nou plus opțional.
  • Sunt și mai puține schimbări în cabină. Complet nou este doar volanul, cu butoane tactile în loc de cele analogice, iar mașinile cu pachet AMG au un volan AMG cu spițe duble. Materialele de finisare și decor au fost revizuite: de exemplu, marginile deflectoarelor de ventilație sunt acum standard cromate, galvanizate cu metal real (înainte era o opțiune). Și iluminarea interioară ambientală conturată a devenit mai asemănătoare cu cea propusă pe S-Class.
  • A fost actualizat până la cea mai nouă versiune sistemul multimedia MBUX de a doua generaţie. Au fost păstrate cele două monitoare de 12.3 inchi, a apărut un asistent vocal mai performant și o funcție de actualizare online. Nou este afişajul pentru Off-Road Mode. Apple Car Play și Android Auto sunt acum disponibile wireless.
    • Cu funcția MBUX Smart Home, maşinile devin un centru de control mobil a casei. Deoarece Smart Home are o conexiune cu reţeaua de acasă, temperatura și luminile, obloanele și aparatele electrice, printre altele, pot fi monitorizate și controlate de la distanță. Detectoarele de mișcare și contactele ferestrelor informează utilizatorul despre vizitatorii bineveniți sau nepoftiți.
  • Printre alte noutăți:
    • Cu ajutorul camerelor de la exterior se poate genera imaginea unei capote “transparente” pentru a vedea pe unde maşina “păşeşte” (funcţie disponibilă deja pe o serie de modele capabile de off-road).
    • Sistemul de climatizare a primit un mod automat de recirculare a aerului –  ENERGIZING AIR CONTROL.
    • Două porturi USB (extra opțional) care oferă o putere de 100 W sunt disponibile în cotiera din spate ca opțiuni practice de încărcare.
    • Sistemul audio Burmester surround cu 13 difuzoare, 13 canale separate de amplificare şi 590W putere suportă acum personal sound setup şi Dolby Atmos.
  • Şi complexul de asistenți electronici pentru șofer a fost actualizat și extins, GLE devenind mai util pentru a tracta remorci de până la 3.5 tone, având un cârlig de remorcare electric şi un raport de transmisie resetat. 
    • Noul Trailer Maneuvering Assist este un fel de pilot automat pentru parcarea maşinii care are o remorcă ataşată în spate. Funcționează la viteze de până la 5 km/h, dar numai pe drumuri cu o pantă cu o declivitate de până la 15%. 
    • Mai mult, acest asistent poate fi achiziționat ulterior din magazinul de aplicaţii, după cumpărarea maşinii
    • În context, sistemul de navigaţie poate forma trasee speciale pentru conducerea cu o remorcă, eliminând zone în care există riscul de a rămâne blocat.
    • O caracteristică specială este oferită și pentru cei care nu folosesc cuplajul pentru a tracta o remorcă, ci pentru a transporta biciclete de exemplu: cuplajul remorcii are două șuruburi suplimentare pe gâtul bilei pentru a transporta în siguranță un suport de biciclete adecvat. Capacitatea sa de încărcare este de 100 kg.
  • Toate motorizările, fără excepție, sunt dotate cu un demaror-generator de 48V de nouă generație, care este încorporat în cutia de viteze. În funcție de propulsor, acest mic motor electric produce 20-22 CP și 200-250 Nm, ajutând motorul cu ardere internă în primele secunde de accelerație. Toate opțiunile de propulsie vin în combinaţie cu un 9G-Tronic și tracțiune integrală (standard în Europa).
  • Lista motoarelor pe benzină şi motorină este aceeași, dar caracteristicile acestora au fost revizuite. 
    • De bază este GLE 350, cu benzinar turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri, care oferă în continuare 285 CP, însă un cuplu de 400 Nm (+30 Nm).
    • Urmează GLE 450, cu benzinar turbo de 3.0 litri şi cu şase cilindri, care propune 381 în loc de 367 CP, alături de un cuplu constant de 500 Nm.
    • GLE 580, oferit în principal în SUA, are un V8 biturbo de 4.0 litri, forţat să producă 517 CP şi 729 Nm (anterior 489 CP/700 Nm). Apropo, mașinile pentru SUA au acum un limitator de viteză la 130 mph (209 km/h), în timp ce în Europa rămâne la 250 km/h!
    • GLE 300 d vine cu un turbodiesel de 2.0 litri, cu 269 CP (anterior 272 CP) și aceiaşi 550 Nm de cuplu.
    • În loc de GLE 400 d a venit GLE 450 d, cu un diesel de 2.989 cm3 şi cu șase cilindri, care oferă 367 CP şi 750 Nm în loc de 330 CP și 700 Nm.
    • Versiunile plug-in hybrid au fost actualizate la a patra generaţie: au păstrat motorul electric cu 136 CP/440 Nm integrat în cutia de viteze, însă motoarele cu patru cilindri şi setările generale ale sistemului hibrid au permis mărirea puterii.
      • GLE 350 de propune acum 333 CP și 750 Nm (anterior 320 CP și 700 Nm).
      • GLE 350 e a devenit GLE 400 e: puterea sistemului a crescut de la 333 la 381 CP, însă cuplul a fost redus de la 700 Nm la 600 Nm
      • Bateria ambelor modele este aceeaşi (de 31.2 kWh), autonomia electrică variind între 105-109 km (WLTP).
      • Un încărcător de 11 kW este acum la bordul modelelor pentru încărcare de la rețeaua de curent alternativ sau de la cutia de perete trifazată. În plus, la cerere este disponibil un încărcător rapid opțional de 60 kW DC.
      • Datorită unui program de conducere Off-Road, modelele pot fi conduse în regim electric în off-road!
  • Ca şi până acum, sașiul de bază este cu arcuri obişnuite, iar opţional este suspensia pneumatică AIRMATIC sau cea hidropneumatică activă E-Active Body Control. O altă opțiune este pachetul Off-Road Engineering, care oferă protecție suplimentară sub maşină și o creștere cu 30 mm a gărzii la sol (doar în combinaţie cu AIRMATIC).
  • Versiunile AMG au fost actualizate în mod similar cu cele non-AMG, însă numărul lor a fost redus: a fost exclusă din gamă GLE 63.
    • Variantele rămase GLE 53 și GLE 63 S au echipamente de bază extinse (de exemplu au standard un acoperiş panoramic, scaune frontale încălzite, Adaptive Highbeam Assist şi Smartphone Integration, printre altele), dispun de noul demaror-generator de 48V și o suspensie recalibrată: este pneumatică standard, dar opţional pot fi montaţi stabilizatori activi anti ruliu.
    • Mercedes-AMG GLE 53 este echipat cu un benzinar de 3.0 litri şi cu șase cilindri în linie, în continuare conectat atât la un compresor electric, cât şi la un turbocompresor, acesta din urmă devenind mai voluminos. Dezvoltă în continuare 435 CP, dar cuplul a crescut de la 520 la 560 Nm, astfel încât timpul de accelerație 0-100 km/h a fost redus de la 5.3 la 5.0 secunde. Viteza maximă e limitată electronic la 250 km/h (şi pentru America).
    • Mercedes-AMG GLE 63 S va oferi în continuare un V8 biturbo de 4.0 litri, cu 612 CP şi 850 Nm, pentru 0-100 km/h în 3.8 secunde. Viteza maximă e limitată electronic la 280 km/h (şi pentru America).
    • Opțional, clienții modelelor „53” pot comanda suspensia lui GLE 63 S 4MATIC+ cu stabilizatori activi  AMG ACTIVE RIDE CONTROL.
    • Comune tuturor modelelor AMG GLE este tracțiunea integrală AMG Performance 4MATIC+ complet variabilă și suspensia pneumatică AMG RIDE CONTROL+ cu amortizare reglabilă adaptivă
    • Ca parte a faceliftului, stabilizarea ruliului și suspensia pneumatică au beneficiat de o actualizare software și de un nou setup. Aceste măsuri măresc diferența dintre manevrabilitate dinamică și confort.

În SUA, unde este produsă întreaga familie GLE, vânzările vor începe până la sfârșitul primăverii. Mașinile vor ajunge în Europa în iulie. Foarte curând, fratele mai mare GLS va suferi un upgrade similar.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise