(foto) Premieră mondială: Noul Opel Insignia GSi facelift debutează cu un nou motor turbo
Noul Opel Insignia facelift îşi sărbătorește premiera mondială în cadrul Salonului Auto de la Bruxelles (9-19 ianuarie). Pentru prima dată, pe lângă modelul sedan Grand Sport și modelul station wagon Sports Tourer, ambele actualizate, la salonul de la Bruxelles va fi prezent și modelul sportiv GSi facelift cu noul design elegant.
Insignia GSi intră cu viteză în noul an cu un nou motor turbo pe benzină, de 2.0 litri și cu 230 CP, transmisie automată cu nouă trepte de viteză de ultimă generație și un sistem de frânare electro-hidraulic prevăzut cu amplificator, precum și cu suspensie mecatronică FlexRide și tracțiune integrală Twinster cu sistem de vectorizare a cuplului!
Noul model Opel Insignia GSi facelift se adresează celor care apreciază lucrurile cu adevărat speciale. Tracțiunea integrală sportivă cu vectorizarea cuplului este unică pentru acest segment. În modul cu tracțiune integrală, două ambreiaje înlocuiesc un diferențial spate convențional și asigură un transfer de putere perfect către fiecare roată, în orice situație.
Cu această tehnologie, noul Opel Insignia GSi este mai agil în curbe, oferă cea mai bună abordare a virajelor și se evidențiază prin tracțiunea excelentă. Pentru o experiență de conducere și mai activă, noua transmisie automată cu nouă trepte de viteză poate fi acționată cu ajutorul padelelor din spatele volanului.
Ultimele retușuri pentru Opel Insignia GSi au fost făcute pe legendarul circuit Nurburgring-Nordschleife. Șasiul oferă o aderență superioară. Frânele Brembo cu patru pistoane şi discuri de 345 mm pe faţă (cu etriere roșii) și direcția precisă au fost îmbunătățite.
Roţile sunt cu anvelope Michelin Pilot Sport 4 S (jante de 20 de inci). Comparativ cu un break obişnuit, modelul indicat mai are o gardă la sol micşorată cu 10 mm şi amortizoare sport.
Fiind dotat cu un sistem de frânare electro-hidraulic prevăzut cu amplificator, modelul Insignia deja reprezintă o platformă pentru tehnologia care va fi obligatorie pentru conducerea automatizată, în viitor. Sistemul “eBoost” integrat este o componentă pentru “braking by wire”, care înlătură nevoia de module ABS/ESP separate, conducte și pompe de vacuum, etc.
Având în vedere faptul că vacuumul este generat de un motor electric și nu de motorul autovehiculului, consumul de carburant este redus și mai mult. Presiunea se obține mai repede, iar frânele se resimt mai bine. De asemenea, la activarea ABS, sistemul “eBoosty” este mai silențios decât sistemele de frânare convenționale.
Dotările standard ale modelului Insignia GSi includ suspensia mecatronică FlexRide, care adaptează amortizoarele și direcția în fracțiuni de secundă. În plus, FlexRide schimbă caracteristica pedalei de accelerație, precum și punctele de schimbare a treptei de viteză ale transmisiei automate cu nouă trepte de viteză. Șoferul poate alege între modurile de conducere Standard, Tour, Sport și – în exclusivitate pentru GSi – Competition.
Noul Opel Insignia GSi facelift se anunţă cu un singur motor nou în loc de două opţiuni cât avea anterior. Acesta este un benzinar de 2.0 litri şi cu patru cilindri care produce 230 de CP la 5.000 rpm şi 350 Nm de cuplu între 1.500-4.000 rpm. Cutia de viteze la care este cuplat e una automată cu nouă trepte. Noile caracteristici dinamice nu se anunţă deocamdată, însă cu motorul anterior de 2.0 litri pe benzină, cu 260 CP şi 400 Nm, putea face 0-100 de km/h în 7.5 secunde, iar viteza maximă ajungea la 245 de km/h.
Motoarele pe benzină de 2.0 litri, fiind disponibil pe Insignia facelift şi unul cu 200 de CP, sunt și primele motoare Opel cu sisteme de dezactivare a cilindrilor! Cu excepția cazului în care șoferul are nevoie de mai multă putere, dispozitivul de control al arborelui cu came variabil dezactivează doi cilindri și, astfel, reduce semnificativ consumul de carburant.
Versiunea GSi a lui Opel Insignia Sports Tourer a mai beneficiat de un kit exterior aerodinamic cu forme mai agresive, un volan sport, scaune sport certificate ortopedic care sunt dezvoltate special pentru acest model (opţionale), blocuri optice IntelliLux LED, sistem multimedia cu suport Apple CarPlay şi Android Auto, o mulţime de asistenţi electronici, etc.
Să nu uităm şi despre faptul că această maşină este un break care oferă un spaţiu decent pentru pasageri şi pentru bagaje. Volumul portbagajului este de 560 de litri şi cu scaunele rabatate ajunge la 1.665 de litri.
Modelul prefacelift mai are un preţ de start în Germania de 48.210 euro. Cu cât s-a scumpit sau ieftinit noutatea nu se cunoaşte deocamdată.
GALERIE FOTO:
Cmentariile sunt închise