(foto) Premieră: Noile BMW Alpina B5 şi D5 S facelift sunt deja pregătite

Atelierul de tuning Alpina prezintă modelele actualizate B5 şi D5 S care sunt construite pe baza variantelor sedan şi touring ale BMW Seria 5 facelift.

Premiera lor atât de curândă este un semn clar al relaţiilor foarte strânse între cele două companii, Alpina având acces la automobilele bavareze încă din timpurile când se dezvoltau şi testau.

Ce propune un autoturism Alpina B5:

  • Un automobil în caroserie sedan sau break, dotat cu un motor V8 biturbo de 4.4 litri, care oferă o putere impresionantă de 621 CP și un cuplu maxim de 800 Nm, disponibil tot de la doar 2.000 rpm. BMW Alpina B5 impresionează prin răspunsul rapid, liniar al supapei de accelerație și al livrării la cerere a puterii în întregul interval de rpm. Transmisia automată sport cu opt trepte cu ALPINA SWITCH-TRONIC a fost special concepută pentru a face față cuplului ridicat al motorului.
  • Mărirea puterii s-a datorat în mare parte instalării unor noi turbocompresoare twin-scroll cu turbine de 54 mm şi a unui sistem de răcire performant cu trei răcitoare cu apă externe suplimentare, un răcitor de ulei de transmisie mărit și un sistem de răcire la temperatură joasă (aer/apă/aer) cu intercoolere specifice ALPINA.
  • BMW Alpina B5 Saloon accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.4 secunde, iar Touring-ul în 3.6 secunde. Cu o viteză maximă de 330 km/h (Touring – 322 km/h), ambele sunt unele dintre cele mai rapide de felul lor!
  • Suspensia sportivă Alpina oferă o gamă largă de experiențe de condus, de la confort “de pluș” la dinamică avansată. Distribuția cuplului sistemului de tracțiune integrala este predominant părtinitoare pe roţile spate pentru a se potrivi cu caracterul sportiv al maşinii.
  • Sistemul de evacuare a gazelor de eşapament, din oțel inoxidabil, dispune de supape active, precum și de țevi de eșapament gemene, oferind o coloană sonoră V8 naturală.
  • Noul design exterior marca Alpina redat printr-o serie de elemente aerodinamice suplimentare adăugate pe caroserie, dar şi roţile cu jante ALPINA CLASSIC la 20 de inci, accentuează caracterul dinamic.
  • Gama extinsă de echipamente standard este de neegalat. Cele mai importante sisteme de navigație, comunicare și infotainment ale BMW, precum și un tuner DAB, sunt deja la bord ca dotări standard. Noul set de afișaj interactiv combină afișajul central de control și panoul de instrumente digital ALPINA full-color.
  • Sistemul de frânare Alpina, format din etriere fixe cu patru pistoane, cu discuri de frână cu diametrul de 395 mm pe puntea față și etriere de frână plutitoare cu discuri de frână cu diametrul de 398 mm pe puntea spate, oferă o performanță excelentă de frânare. Etrierele de frână sunt vopsite în ALPINA Blue și au un logo ALPINA alb. Sistemul de frânare de înaltă performanță disponibil opțional, cu discuri de frână compozite cu greutate redusă și plăcuțe de frână specifice, oferă rezerve termodinamice chiar mai mari și feedback mai direct cu pedala de frână.
  • Finisajele metalice Alpina Blue și Alpina Green sunt rezervate exclusiv automobilelor BMW Alpina și adaugă o notă elegantă și rafinată. Există, de asemenea, o mare varietate de finisaje BMW și BMW Individual disponibile la alegere. Habitaclul poate fi retapiţat complet cu piele Lavalina.

Ce propune un autoturism Alpina D5 S:

  • Sub capota unei maşini în caroserie sedan sau break se instalează un motor de 3.0 litri şi cu şase cilindri în linie, dotat cu tocmai trei turbocompresoare pentru a produce 408 CP şi un cuplu maxim de 800 Nm, disponibil tot între 1.750 și 2.750 rpm.
  • BMW Alpina D5 S Saloon accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4.4 secunde (Touring în 4.6 secunde) și completează sprintul până la 200 km/h în 17 secunde (Touring în 17.2 secunde). Cu o viteză maximă de 286 km/h (283 km/h), BMW Alpina D5 S este cea mai rapidă serie de maşini cu motoare diesel disponibile astăzi!
  • Restul caracteristicilor sunt similare cu cele ale maşinilor cu motoare pe benzină.

Şi acum preţurile! Maşinile pot fi comandate de pe acum, iar livrările vor demara din octombrie. BMW Alpina B5 Saloon costă în Germania, cu TVA, de la 117.700 euro, iar B5 Touring de la 120.700 euro. D5 S Saloon are un preţ de minim 92.500 de euro, iar D5 S Touring de 95.500 euro.

Află mai multe detalii şi caracteristici:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/