(foto) Premieră: Noile smart EQ fortwo, smart EQ fortwo cabrio şi smart EQ forfour

După ce a fost salvat de la lichidare şi anul trecut a prezentat un concept, marca smart anunţă că aduce la Salonul Auto de la Frankfurt modelele fortwo coupe, cabrio şi forfour facelift. Mai nou, acestea fac parte din familia de modele EQ şi au primit denumirea de smart EQ fortwo, smart EQ fortwo cabrio şi smart EQ forfour.

Respectiv, maşinile compacte vor fi propuse doar în calitate de electromobile, fără nici un motor cu ardere internă sub capotă.

Restilizarea nu a adus modelelor smart EQ fortwo şi forfour schimbări radicale în design, deși brandul continuă să vorbească despre “tranziția la o nouă eră” și abandonarea completă a motoarelor cu ardere internă. Pentru prima dată toate cele trei maşini nu diferă doar prin numărul de uşi și dimensiuni (+ prezenţa unui acoperiş dur sau textil), dar şi prin “faţa” lor: compactele nu se vor deosebi doar prin bare de protecţie, ci şi prin grile de radiator unitare (nu mai sunt la două nivele), dar şi printr-o poziţionare diferită a farurilor anti ceaţă opţionale. La general vorbind, designul acestor automobile urbane a devenit mai dinamic şi mai sportiv.

Noi sunt şi blocurile optice, făcute cu mare inspiraţie de la cele ale conceptului arătat anul trecut la Paris. Noile faruri full-LED (opţionale) sunt alcătuite din trei elemente active: unul răspunde pentru faza scurtă, altul pentru faza lungă, iar al treilea îndeplineşte rolul unui semnalizator de direcţie. În partea inferioară a blocului şi prin părţile laterale, sub forma literei “U” a fost instalată o bandă LED în rol de lumină de zi. Se mai anunţă şi despre un regim de “salut vizual” atunci când maşina este descuiată.

Diferite sunt şi stopurile LED (standard), cu un nou model geometri la interior. Poziţionarea modulelor din care sunt alcătuite creează un efect de adâncime, oferă o strălucire uniformă și o “semnătură luminoasă” care se schimbă în dependenţă de unghiul de vizualizare și distanță.

Interiorul conţine o consolă centrală complet revizuită, după cum afirmă producătorul, deşi din nou nimic wow nu există. Putem observa că în faţa levierului cutiei de viteze există o nişă despre care dezvoltatorii spun că poate fi utilizată pentru a găzdui telefoane mobile, chiar şi unele de dimensiuni mari. Aceasta a înlocuit două suporturi pentru pahare şi e păcat.

Din ceea ce mai găsim nou este un sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inci, care are o mulțime de caracteristici suplimentare. Accesul de la distanță printr-un smartphone permite blocarea sau deblocarea mașinii, verificarea autonomiei bateriei, setarea timpilor de încărcare sau de a da într-un mod inteligent automobilul în folosire temporară prietenilor sau cunoștințelor.

O funcţie de “car sharing personal” în acest sens funcționează deocamdată numai în Germania, Franța, Italia și Spania. Pentru a face acest lucru se instalează doar o aplicație specială pe gadget-urile proprietarului și “chiriașului”, prin intermediul căreia acesta din urmă poate primi un acces complet fără o cheie tradițională. Apropo, în Germania a fost lansată chiar şi o funcție de tarifare pentru astfel de partajare auto.

După actualizare, modelele smart vor fi disponibile doar în linii de echipare fixe. Respectiv, de acum încolo clienţii nu vor mai putea comanda opţiuni la propria discreție. La alegere se oferă liniile passion, pulse şi prime, şi pentru fiecare din ele mai multe pachete de opțiuni respectiv.

Din punct de vedere tehnic, smart-urile au rămas aceleaşi ca şi versiunile electrice care existau anterior pe lângă cele cu motoare pe benzină. Toate au acum sub capotă un motor electric marca Renault, care produce maxim 82 de CP şi 160 Nm de cuplu. Bateria litiu-ion este furnizată de compania Accumotive (proprietate Daimler) şi are o capacitate standard de 17.6 kWh. Aceasta poate fi încărcată de la o priză de uz casnic conectată la reţeaua europeană de energie în şase ore, iar cu un încărcător opțional de 22 kW se poate încărca până la 80% în mai puțin de 40 minute.

Lansarea pe piaţă a modelelor actualizate va avea loc în toamna acestui an.

Caracteristici tehnice:

 Modelsmart EQ fortwosmart EQ fortwo cabriosmart EQ forfour
Motor/tipMotor electric sincronMotor electric sincronMotor electric sincron
Putere continuă (kW/CP)41/5641/5641/56
Putere maximă (kW/CP)60/8260/8260/82
Cuplu maxim (Nm)160160160
Consum mixt de energie (kWh/100 km) cu încărcător de 4.6 kW la bord16.5-15.216.8-15.417.3-15.9
Consum mixt de energie (kWh/100 km) cu încărcător de 22 kW la bord15.2-14.015.4-14.215.9-14.6
Cantitate de emisii CO2 emanată (g/km)000
Categorie de eficienţăA+A+A+
Autonomie (km)147-159145-157140-153
Acceleraţie 0-60 km/h (s)4.84.95.2
Acceleraţie 0-100 km/h (s)11.611.912.7
Viteză maximă (km/h)130130130

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/