(foto) Premieră: Noul Shelby Super Snake Speedster – Mustang-ul pe care Ford nu l-a făcut niciodată

Compania Shelby American, cunoscută pentru versiunile sale hardcore ale modelelor Ford Mustang, a prezentat o noutate neobișnuită – Shelby Super Snake Speedster. Mașina sport și-a pierdut acoperișul și locurile din spate, transformându-se într-o decapotabilă fierbinte cu un V8 foarte potent.

Caracteristici cheie:

  • Principala diferență a noului model faţă de altele este în corpul automobilului, unul care nu a fost niciodată lansat pentru vreo generaţie de serie.
  • În locul banchetei posterioare, Shelby American a făcut loc pentru instalarea unui capac cu două “cocoașe” în spatele tetierelor scaunelor frontale, soluţie tipică pentru maşini Speedster. De asemenea, panoul servește drept “arc de siguranță” în cazul unui accident care s-ar putea finisa cu o răsturnare.
  • Exteriorul automobilului poate fi personalizat în continuare cu seturi opţionale de extindere a panourilor caroseriei (cu sau fără finisare din fibră de carbon), bare de protecție noi și autocolante.
  • Mașina sport va fi echipată cu un motor V8 Coyote de 5.0 litri, care este echipat suplimentar cu un compresor mecanic şi alte modificări, pentru a putea genera în total puţin peste 825 de CP.
  • Cutia de viteze poate fi manuală sau automată, în ambele cazuri fiind ranforsată, iar tracţiunea rămâne pe puntea din spate.
  • Suplimentar, decapotabila poate fi echipată cu o suspensie de circuit de la atelierul Penske.
  • Mai multe detalii şi dotări vezi în documentul ataşat.

În total vor fi construite doar 98 de exemplare, pentru a marca 98 de ani de la naşterea lui Carroll Shelby, fiecare având un preţ de 133.785 de dolari. O economie se poate face dacă clientul va pune la dispoziţie al său Mustang GT.

[embeddoc url=”https://www.shelby.com/Resources/Shared/brochures/2021_Shelby_Super_Snake_brochure.pdf”]


Cmentariile sunt închise