(foto) Primele imagini cu noua Lada Niva! Designerii ar fi avut o sursă de inspirație evidentă

În spaţiul online au apărut primele imagini-spion cu noua Lada Niva. Încă nu se ştie exact cum va fi calificată – drept o nouă generaţie sau un alt facelift profund – însă în ochi sare instant sursa de inspiraţie a designerilor când i-au proiectat partea frontală.

Reieşind din aceste fotografii, la exterior SUV-ul se va alege cu o caroserie formatată în partea frontală şi posterioară, dar şi un bodykit inferior nou. Din profil vor rămâne cunoscute liniile vechi ale montanților şi geamurilor.

Nouă este capota care acum nu pleacă până peste aripi, barele de protecţie, aripile în sine cu arcurile roţilor şi grupul de faruri/stopuri. Grila de radiator a devenit mai proeminentă și are o formă de trapez. Partea inferioară a caroseriei conţine aplicaţii din plastic nevopsit, dar scoase în relief.

Se poate observa şi un snorkel, semn că maşinile ar fi nişte prototipuri pre-serie în versiuni pentru off-road. Dacă vor exista careva modificări de ordin tehnic deocamdată nu există detalii exacte. Iar interiorul ar putea rămâne în mare măsură neschimbat, mai bine spus cel vechi.

Amintim că modelul Lada/Chevrolet Niva a început să fie produs în masă din noiembrie 2002. În centrul construcţiei sale se află proiectul VAZ-2123, care a fost prezentat pentru prima dată publicului larg în calitate de noua Lada Niva în 1998.

Maşina este echipată cu un motor pe benzină de 1.7 litri (80 CP), cuplat la o transmisie mecanică în cinci trepte, alături de un demultiplicator și un diferențial inter-axial blocabil. Sistemul de tracţiune îi este unul integral permanent.

În decembrie 2019, AvtoVAZ a cumpărat cota General Motors din întreprinderea comună GM-AvtoVAZ, iar în urma acestei mişcări Chevrolet Niva a început să fie produs sub brandul Lada din iulie 2020.

Din surse neoficiale se crede că vânzările noii Lada Niva vor începe din februarie 2021. Nu există un răspuns clar de ce se aseamănă atât de mult cu Toyota RAV4 în partea frontală, însă există informaţii neconfirmate că acest proiect nu este al AvtoVAZ, ci a fost moştenit de la fosta întreprindere comună, motiv pentru care nu vedem în designul său limbajul “X” folosit pe modelele actuale din gama Lada.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/