Marca reînviată De Tomaso a fost învinuită de plagiat

Şeful Scuderia Cameron Glickenhaus, James Glickenhaus, a acuzat creatorii noului retro supercar De Tomaso P72 de plagiere a designului unor modele Ferrari şi Pagani. În mod special, americanul este sigur că exteriorul mașinii este o făcătură pe baza formelor automobilului care i-a fost făcut la comandă de atelierul Pininfarina – Ferrari P4/5.

“They put tracing paper over our P3/4, pasted on much of our P4/5, stole an interior from Horacio, pumped it up like a Vargas Girl and turned it into Anime. I see Koons not Caravaggio.”-Jim Glickenhaus
“‘Copy:a thing made to be similar or identical to another’”-Jesse Glickenhaus pic.twitter.com/lYxVrdRmkB

— Scuderia Cameron Glickenhaus (@Glickenhaus) July 8, 2019

Noul De Tomaso P72 şi-a marcat premiera acum câteva ore la Festivalul de Viteză de la Goodwood. Super maşina, construită de aceiași oameni care au creat noul noul Apollo IE, a devenit primul model al brandului italian reînviat după ce drepturile de autor au fost cumpărate de consorțiul de investiții Ideal Team Venture din Hong Kong.

Potrivit șefului De Tomaso Norman Choi, lucrând la mașină, designerii au căutat inspirație în modelul De Tomaso P70 (Ghia-De Tomaso Sport 5000) din 1965 și prototipurile sportive care au participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans în anii 60.

James Glickenhaus este sigur că noul P72 este aproape în întregime o copie a modelelor Ferrari P3/4 și P4/5, iar interiorul aminteşte foarte mult de soluţiile stilistice găsite pe maşinile Pagani, deşi despre habitaclu se poate spune că are ceva în comun şi cu cele ale produselor Spyker.

Pe de altă parte, cei de la De Tomaso spun că au încercat să acorde mai multă atenție la o “tematică analogică” decât digitală, iar abordarea senzațiilor tactile să fie una minimalistă, toate reflectând era în care fondatorul companiei Alejandro de Tomaso a trăit.

Dacă vor fi iniţiate careva procese de judecată la momentul actual nu se cunoaşte. Nici companiile Ferrari sau Pagani nu au reacţionat deocamdată.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/