(video) Festivalul de Viteză de la Goodwood, ediţia 2019: Cele mai tari momente şi cele mai tari maşini

Organizat în fiecare vară începând cu anul 1993, Festivalul de Viteză de la Goodwood este cea mai mare petrecere auto din lume dintr-o grădină. Evenimentul are loc în împrejurimile apropiate şi pe fundalul spectaculos al Goodwood House din West Sussex, și adună anual peste 600 de autoturisme și motociclete, precum și bijuterii legendare din motorsport.

În acest an, Goodwood a sărbătorit parteneriatul cu Aston Martin printr-o statuie centrală spectaculoasă și o gamă largă de mașini care acoperă întreaga istorie a mărcii britanice.

Top 5 cele mai interesante/importante momente ale Festivalului:

1. Prototipul noului Land Rover Defender a deschis evenimentul

Festivalul de Viteză din acest an a fost deschis oficial de către Ducele de Richmond, fondatorul evenimentului, conducând un prototip al noului Land Rover Defender până pe dealul iconic. Vehiculul de teste, care se află în etapele finale ale programului său global de dezvoltare, a abordat traseul în fiecare zi din cele patru ale Festivalului, purtând un model de camuflaj pentru a-și ascunde forma.

Ducele de Richmond a spus: “Puține vehicule din lume pot pretinde a fi iconice, dar asta e singura modalitate de a descrie Land Rover Defender. Este extrem de aproape de inima mea și un vehicul cu care am avut o legătură strânsă de câteva decenii, astfel încât să fie în măsură să deschidă în acest an FOS a fost un privilegiu real”.

2. Volkswagen ID.R a bătut recordul care s-a menţinut timp de 20 de ani

În fiecare an, piloţi și producători de maşini concurează pentru a fi cei mai rapizi pe traseul local care urcă uşor într-o rampă. În îndepărtatul 1999, McLaren a stabilit cel mai bun timp cu un monopost MP4/13 cu Nick Heidfeld în spatele volanului – 41:60 secunde.

Noul VW ID. R a rulat într-un timp mai scurt, iar după o altă încercare şi-a bătut propriul record. Rezultat – 39.90 secunde.

3. Lansarea unei noi serii de curse Extreme E cu SUV-uri electrice

Primul SUV de curse complet electric din lume a fost lansat la Festivalul de Viteză din acest an. Noul Odyssey21 este setat pentru a concura într-o nouă serie de curse electrice, Extreme E, care vor avea loc în unele dintre cele mai îndepărtate zone de pe planetă pentru a evidenția impactul schimbărilor climatice și de a promova adoptarea de vehicule electrice.

Construit de Spark Racing Technology, Odyssey21 a finalizat cu succes o demonstraţie pe Goodwood Hill Climb, oferind spectatorilor și fanilor curselor un teaser din viitorul curselor cu electromobile în off-road.

4. Prima maşină din lume, controlată de la distanţă prin reţea mobilă 5G de mare viteză

Samsung, cu partenerii de la Designated Driver şi Vodafone, au dezvăluit la Goodwood prima mașină din lume care poate fi controlată de la distanță prin 5G. Mașina, un Lincoln MKZ, a fost manipulată şi chiar a făcut derapaje cu ajutorul campionului la drift Vaughn Gittin Jr., care se afla în o cu totul altă locaţie de pe moşie.

Automobilul era dotat cu un sistem avansat de teleoperare, care era alcătuit inclusiv din telefoane Samsung Galaxy S10 5G. Şoferul se putea simţi chiar în spatele volanului prin intermediul unui set de căști Samsung VR. Toate au fost posibile prin intermediul rețelei Vodafone Superfast 5G.

5. Poate cea mai frumoasă maşină care a venit în acest an la FOS Goodwood – De Tomaso P72

Legendarul brand de supercar-uri, De Tomaso, a fost reînviat cu debutul la nivel mondial a noului model P72 în ziua deschiderii Festivalului. Maşina a fost dezvoltată în ultimii cinci ani datorită unui parteneriat remarcabil între De Tomaso, fondatorul AMG Hans Werner Aufrecht și designerul Pete Brock, care nu numai că s-a implicat în crearea formelor unor modele ca Shelby Daytona Cobra Coupe sau Corvette Stingray, ci şi a originalului De Tomaso P70.

Compania nu a dezvăluit deocamdată de ce performanţe este capabil noul P72, dar a menţionat că a fost construit în conformitate cu regulile FIA LMP2 şi că va exista în doar 72 de exemplare.

TOATE MATERIALELE DE LA GOODWOOS 2019

GALERIE VIDEO:
(playlist cu peste 130 de filmuleţe)

GALERIE FOTO (surse: Speedhunters, Newspress)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/