(video) Premieră la Goodwood: Derapaje cu o maşină, controlată de la câţiva km distanţă

Compania tehnologică de tip start-up – Designated Driver din Portland, Oregon – a venit la Festivalul de Viteză de la Goodwood pentru a demonstra cum funcţionează în practică un complex virtual de sisteme prin care poate fi controlat un automobil de la distanţă.

Maşina cu tehnologiile din dotare, printre care două telefoane mobile de ultimă generaţie, a impresionat publicul într-o arenă special construită pentru trucuri şi derapaje, deoarece a fost condusă de campionul mondial la drift Vaughn Gittin Jr., care este şi posesorul companiei de tuning RTR.

În calitate de maşină de teste a fost utilizat un sedan Lincoln MKZ, însă fără oglinzi retrovizoare şi camuflat complet. Automobilul a fost dotat cu mai multe echipamente software-hardware, dar şi cu două telefoane Samsung Galaxy S10 5G, prin care s-a asigurat transmiterea în timp real a imaginilor pe o cască VR (prin reţea mobilă 5G de la Vodafone). Aceasta din urmă a fost purtată de Vaughn Gittin Jr, care se afla în acel moment la câţiva km distanţă.

Mai interesant este că, în același timp, dacă pilotul a fost relativ aproape de mașină, un operator angajat pentru asigurare era “pe fir” de la sediul companiei, de la celălalt capăt al Americii! Reprezentanţii Designated Driver erau mereu îngrijoraţi de faptul că distanță mare ar cauza întârzieri în transmisie, dar acestea au avut o durată de mai puțin de 100 milisecunde.

Cu dezvoltarea corectă a sistemelor de control de la distanță, acestea vor putea fi folosite, de exemplu, pentru a oferi diverse servicii, cum ar fi un șofer personal, dar care se va afla la mai multe mii de kilometri distanță de client.

The world’s first remotely-controlled #5G car at @fosgoodwood powered by @SamsungUK and @VodafoneUK using the #GalaxyS105G #FOS pic.twitter.com/mf3ABOdPIf

— Dan Grabham (@dangrabham) July 5, 2019

Ulterior drifter-ul a participat şi în alte demonstraţii şi competiţii organizate local cu un Ford Mustang RTR cu peste 900 de CP:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/