(foto) Rezultatul nerespectării RCR. Pasageri din Orhei au simțit pericolul unui accident din cauza îmbulzelii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Transportul municipal din Orhei a devenit unul periculos pentru că… oamenii nu conștientizează că vehiculele în care se îmbulzesc urcă suportă doar o anumită sarcină.

Virală și discutată mai este o situație care a avut loc în weekendul trecut, când unui GAZeli Next Citiline cu o greutate de trei tone și aproape 20 de locuri, care mai suportă alte 1.3 tone, i-a sărit o pereche de roți de pe puntea posterioară.

Conform unui martor, unitatea de transport era plină cu pasageri, inclusiv multă lume era în picioare. Din fericire nimeni nu a avut de suferit după incidentul brusc, însă oamenii s-au speriat de cele întâmplate.

Unul din cel mai periculos transport public din r.m. e la Orhei. Astăzi pe artera principală a municipiului Orhei, au…

Publicată de Иван Кузнецов pe Sâmbătă, 13 ianuarie 2024

Inspectoratul de Poliție Orhei s-a autosesizat în baza imaginilor și a comentat astfel cazul:

„Inspectoratul de Poliție Orhei de nenumărate ori a adus la cunoștința conducătorilor auto și pasagerilor că, conform punctului 83 al RCR, este interzisă transportarea persoanelor al căror număr depășește numărul de locuri prevăzute prin caracteristica tehnică a vehiculului. Acest caz este rezultatul nerespectării Regulamentului Circulației Rutiere.”

Nu am putut afla prețul plătit pentru achiziția acestor autovehicule (pentru care producătorul oferă o garanție de doi ani fără limită de parcurs, dar cu service necesar la fiecare 20.000 km), astfel că nu putem afirma sau infirma că o unitate a costat 80.000 de dolari, însă ar fi o doză de adevăr în ce privește declarația martorului privind defectele modelului.

Portalul achizitii.md arată că Î.M. „Orhei Transport” ar duce o lipsă acută de piese de schimb, inclusiv pentru rezerve și înlocuire ale celor uzate sau defecte, multe licitații pentru cumpărarea unor cantități mari la cele mai mici prețuri fiind anulate sau nedesfășurate.

Cmentariile sunt închise