(foto) Şi Audi s-ar uimi de o astfel de escrocherie! Cu cât se vinde un SUV nou printr-un anunţ din Moldova şi cât costă real

Recent, presa din Republica Moldova a relatat despre o situaţie în care un grup de persoane au fost înşelate dorind să-şi procure un automobil second hand. Au achitat un avans după cum se cuvine, dar automobilele ce urmau a fi aduse de peste hotare aşa şi nu au mai ajuns.

Aşa-zisul vânzător, compania sa şi anunţurile care au atras oamenii au dispărut la scurt timp după ce a fost depusă o plângere comună.

FOTO: tsn.ua

Situaţia este gravă pentru că toţi aceşti oameni au agonisit sume generoase de bani şi deocamdată nu cunosc dacă vor mai reuşi să-i recupereze. Între timp, pe cel mai popular portal de anunţuri din Moldova, continuă astfel de mişmaşuri şi îi îndemnăm astfel pe toţi cei care caută o maşină rulată să fie foarte atenţi. Iată asupra cărui anunţ ne-a atras atenţia un cititor fidel.

Utilizatorul pe nume “andreykib” a apărut în dimineaţa zilei de 29 ianuarie cu o ofertă de nerefuzat. Acesta propunea un Audi Q7 facelift în echipare de top S line, cu motor turbo diesel de 3.0 litri (286 CP) şi un parcurs de 1.350 km. Respectiv, pentru acest automobil practic nou se cereau în schimb 65.000 de euro.

Şi ce ar fi neobişnuit în acest anunţ? Suma pare ok şi destul de atrăgătoare, însă adevărul este că un astfel de SUV nu poate costa atât pentru că a fost prezentat la sfârşitul lui iunie 2019! În descrierea ofertei se mai indică următoarele: “Maşina este în Germania şi o aduc 100% cumpărătorului. Este posibilă vămuirea direct pe cumpărător. Preţul este final şi include taxele pentru vămuire”.

Şi aici vânzătorul s-a dat puţin de gol. Cei care cunosc cum poate funcţiona eficient un anunţ auto ştiu că o astfel de descriere simplistă ridică automat un semn de întrebare cu referire la veridicitatea celor spuse. În al doilea rând, un semnal de alarmă ar fi suma mare de bani cerută pentru o maşină care nu se află în ţară şi nu există posibilitatea de a o vedea fizic! În buzunarul unui vânzător cinstit vor ajunge oare? Îşi va îndeplini acesta obligațiunile după ce îi va primi?

Cu o probabilitate de peste 95% că NU! Astfel de escroci îi roagă pe cei care cad în plasă să transfere banii necesari peste hotare, în acest caz în Germania, după care le puteţi spune adio!

Revenind la maşina “de la ofertă”, cititorul nostru ne-a furnizat şi informaţii despre anunţul real al maşinii. Acesta a fost găsit plasat de un dealer auto din Elveţia pe site-ul său! Este exact acelaşi automobil, cu aceleaşi fotografii ataşate, doar că diferă două lucruri faţă de anunţul din Moldova: parcursul şi preţul maşinii e total diferit – 35 km şi 119.300 de franci elveţieni (111.540 de euro respectiv)! Fiecare deci să-şi facă o concluzie singur.

De menţionat că la momentul de faţă, vânzătorul cu acelaşi nume mai are la ofertă un automobil. Anunţul cu o descriere similară ca şi în cazul modelului Audi, propune spre atenţie un BMW X5 M50d pentru suma interesantă de 37.000 de euro.

Şi aici din nou o remarcă: un astfel de SUV produs în anul 2017 nu are cum să coste atât! Preţul pe piaţa maşinilor rulate din Republica Moldova i-ar fi de cel puţin 50.000 de euro!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

Aceeaşi maşină, dar cu parcurs diferit în două anunţuri. Cum dorinţa unui automobilist din Chişinău a fost spulberată

(foto) De ce să manipulezi într-un astfel de mod? Cum a fost prezentată spre vânzare o maşină adusă din Germania

https://autoblog.md/video-auto-inspect-03-masinile-importate-din-elvetia-adevarul-dur/

Cmentariile sunt închise