in ,

(foto) Tentativă de furt a unui Hyundai din sectorul Botanica. Schema “clasică” după care a acţionat hoţul

Tentativă de furt eşuată în sectorul Botanica al capitalei. Un hoţ a încercat să-l lase pe un proprietar de Hyundai Creta fără maşină. O schemă “clasică” de acţiune s-a dovedit a fi într-un final ineficientă.

tentativa furt Hyundai Botanica 0 1

Totul s-a întâmplat în una din primele zile ale lunii noiembrie într-o curte de pe strada Zelinski. Hoţul a prădat un crossover Hyundai parcat la circa 10 metri distanţă de un pilon care asigura iluminarea zonei. Cel mai probabil a mai avut de-a face cu astfel de maşini şi, cunoscând faptul că dispun din uzină de un sistem de alarmă care reacţionează doar la forţarea lacătului portierei şoferului, infractorul a ales altă cale de pătrundere în automobil fără a crea mare zgomot.

Unul dintre cele două geamuri din care sunt formate portierele posterioare a fost spart şi astfel a deschis manual maşina din interior. Ulterior, hoţul a apelat la o metodă “clasică” de pornire a motorului, desfăcând o parte a planşei torpedoului de sub volan, în încercarea de a acţiona demarorul fără cheie prin contactul a două fire corespunzătoare, o soluţie populară văzută şi în filme.

Ceva totuşi nu a mers bine şi într-un final individul a renunţat la idee, lăsând maşina în starea în care o puteţi vedea în imagini. Proprietarul, care ne-a expediat imaginile la adresa redacţiei, a mai remarcat că din automobil nu s-a furat nimic altceva, deşi exista un scaun auto şi chiar bani în cotieră.

În ce priveşte o reacţie a forţelor de ordine, cazul tentativei de furt a fost înregistrat, însă potrivit cititorului nostru, dosarul a fost trimis în arhivă deja în a treia zi după deteriorare, semn că nu au nici un suspect ori nu se doreşte cercetarea unui astfel de “caz mărunt”.

Recomandări pentru evitarea unor situaţii similare:

  • Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de senzori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedește întotdeauna eficienţa;
  • Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute;
  • Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact;
  • Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;
  • Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.)
  • IMPORTANT! Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălțăminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti!

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa [email protected], iar noi o vom transforma în ştire!

Imaginea zilei: Vezi ce a făcut şoferul unei Dacia din Chişinău pentru ca să-şi protejeze maşina de furt

(foto) „Glumă” proastă de 1 aprilie. Un şofer şi-a găsit dimineaţa maşina spartă

(video) Situaţia ciudată a unui şofer din Chişinău după ce maşina i-a fost spartă. Hoţul umbla după piese de Prius cu un Prius