(foto) TJM 4×4 dezvăluie un lift kit şi accesorii pregătite pentru noul Toyota Land Cruiser 300

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Atelierul australian TJM 4×4 a dezvăluit un set complet de piese şi accesorii destinate noului Toyota Land Cruiser 300, toate pentru a-i spori capacitățile în absența asfaltului.

Motorul a rămas cel din fabrică (în Australia se oferă doar cu turbo diesel de 3.3 litri), însă suspensia-i este complet modificată, aferente fiind şi o serie de elemente de protecţie.

Pentru partea frontală a fost special conceput un bullbar din oţel care e integrat în noua bară de protecţie şi a cărui construcţie este conectată într-un mod interesant cu pragurile laterale. Se menţionează că acest bullbar nu afectează funcționarea airbagurilor frontale sau a asistenților electronici de conducere. În plus, de acesta se pot ataşa blocuri optice suplimentare și un troliu puternic.

Inginerii s-au asigurat că fluxul de aer peste noua bară de protecție a rămas același ca și în cazul celei din fabrică, dar cu mult mai multă protecție și forță, alături de un design rezistent. Acest lucru a fost deosebit de important, având în vedere că noul LC 300 are intercoolere montate în partea din față a mașinii, alături de un radiator.

Partea inferioară a SUV-ului a fost ranforsată cu mai multe plăci metalice de protecţie a componentelor vitale. În completare, trepte laterale asigură un acces mai ușor în cabină și o protecție sporită laterală inferioară.

De cealaltă parte, pe acoperiș a fost instalat un portbagaj expediționar cu bară LED și suporturi pentru lopată și cort. Ochiurile de remorcare existente suportă o sarcină de 8.000 kg.

Suspensia custom XGS are acum amortizoare reglabile cu două tuburi (cu tehnologie Multi-Stage Velocity-Controlled Valving), arcuri și braţe noi. Toate împreună măresc şi garda la sol a maşinii (+50 mm). La formarea spaţiului generos până la nivelul solului contribuie şi un set de roţi cu anvelope AT. Evident că există şi un snorkel Airtec care să asigure traversări fără probleme ale vadurilor de apă.

TJM 4×4 spune că suspensia standard de sub LC300 este moale și compatibilă pentru a oferi o călătorie lină, dar nu este cu adevărat dinamică. Astfel, noile amortizoare sunt potrivite cu arcuri elicoidale adecvate pentru a ridica înălțimea vehiculului, iar brațele de control superioare de schimb fac parte din pachet.

Noile brațe superioare de control țin cont de înălțimea de rulare crescută cu noile arcuri și amortizoare pentru a menține geometria din fabrică a suspensiei și stabilitatea și durabilitatea acesteia. Acest lucru face mai ușor de păstrat alinierea roților în cadrul specificațiilor din fabrică.

După această lansare inițială, vor exista o serie de alte accesorii suplimentare pe care proprietarii de LC300 vor putea pune mâna. Acestea includ o selecție de bullbar-uri, completări la gama de suspensii XGS și upgrade-uri pentru o capacitate de încărcare crescută. Toate vin în 2022.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise