(foto) Transformări inedite pentru Toyota Corolla şi Peugeot 208: pickup electric şi dric

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania Upcycle Green Technology din Summerside, Canada, a anunțat că începe să transforme la comandă autoturisme pe benzină în pickup-uri electrice, iar drept exemplu serveşte o Toyota Corolla din 2010.

Conform calculelor companiei, o astfel de maşină ar putea economisi micilor afaceri mii de dolari pe an din cauza diferenței de cost actual al combustibilului pentru motoarele cu ardere internă și electricitate.

Pentru procesare compania acceptă, de exemplu, modelul Toyota Corolla produs între 2009 și 2013. Pe lângă transformarea caroseriei, cei de la Upcycle Green Technology montează şi agregatele electrice necesare. Unitatea de propulsie pe un astfel de Corolla pickup este formată dintr-un motor electric de 136 CP și o baterie de 26 kWh, care oferă o autonomie de croazieră de aproximativ 150 km.

Potrivit autorilor proiectului, o astfel de autonomie dintr-o singură încărcare este mai mult decât suficientă pentru proprietarii de întreprinderi mici locale – de exemplu, reparatorii mobili sau curieri.

Principalul beneficiu pe care ar trebui să-l aducă această transformare este economia de costuri. Dacă un pickup uşor în Canada necesită în medie aproximativ 30 de dolari locali pentru combustibil la fiecare 100 de kilometri parcurși, atunci pentru o mașină electrică sunt necesari doar 2.5 dolari. Astfel, economiile anuale pot ajunge la 4.500 de dolari. Prețul proiectului “la cheie” este de 35.000 de dolari.

Upcycle Green Technology a fost fondată de brazilianul Natal de Avila Antonini. În patria sa, pickup-urile compacte câștigă popularitate şi, spune el, ar trebui să existe o piață similară în America de Nord sau cel puţin o nişă. Cu toate acestea, planurile companiei sunt destul de modeste – 100 de mașini în prima etapă, cu perspectiva creșterii producției la 200 de mașini electrice pe an.

Iar compania Carrozados Rosano din Argentina, specializată printre altele în construcția de maşini pentru ceremonii funerare, dedicate transportului de sicrie, a prezentat un nou proiect. La baza noului dric este un automobil total neașteptat – Peugeot 208! După transformare din original nu a rămas mai mult de jumătate.

Hatchback-ul subcompact are prelungit semnificativ ampatamentul, formând în esență o nouă caroserie în spatele scaunelor frontale. Acest Peugeot 208 a devenit, de asemenea, considerabil mai lat și mai înalt, asigurând astfel capacitatea necesară pentru cea de-a doua jumătate a cabinei. De fapt, partea din față a caroseriei, care a devenit cabină, bara de protecție posterioară și unitatea de propulsie, au rămas cele originale.

În noul compartiment al cabinei a fost montată o platformă din oțel inoxidabil cu role încorporate, precum și panouri decorative de-a lungul pereților laterali. Pentru tapiţerie se foloseşte piele Nappa, iar pentru iluminare LED-uri.

Modificări la motor sau tracţiune nu se anunţă. Peugeot 208 pentru America Latină este echipat cu un motor de 1.2 litri natural aspirat, cu trei cilindri, care dezvoltă 83 CP şi 118 Nm de cuplu.

Iată şi alte lucrări ale Carrozados Rosano:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/