(foto) În oraşul Durleşti a apărut un sens giratoriu temporar

1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Pentru că oraşul Durleşti din suburbia Chişinăului devine tot mai populat, iar numărul de automobile care se deplasează zilnic pe drumurile locale este tot mai mare, poate chiar depăşind o limită, autoritățile au decis amenajarea unui sens giratoriu în scopul fluidizării traficului rutier.

Acesta a apărut rapid astăzi (după un anunţ făcut ieri) în intersecția străzilor Cartușa – Gheorghe Ureche – Dimo, dar fără a fi anterior anunţate careva consultări publice pentru a se afla opiniile localnicilor.

Lucrările prevăd instalarea unui sens giratoriu provizoriu, indicatoare rutiere și separatoare de sensuri. Dacă acesta se va dovedi eficient, în intersecţie va fi instalat un sens giratoriu permanent într-o perioadă de timp deocamdată necunoscută.

Cine şi cum îi va măsura eficiența nu este clar, însă în anuţul primăriei Durleşti se menţionează că șoferii sunt îndemnați să respecte la moment semnalizarea rutieră temporară. Cei care nu se conformează sau sunt nemulțumiți sunt invitaţi pur şi simplu să ocolească zona respectivă!

O bună parte dintre localnici şi conducători auto apreciază noutatea, însă numărul celor care nu sunt de acord cu modificările este mai mare.

Intersecția în cauză e folosită şi de maşini de mare tonaj, inclusiv TIR-uri, betoniere, troleibuze, autobuze, etc. Acum şoferii vor trebui să circule mai atent şi să calculeze mai bine raza virajului pentru a nu intra în vreo încurcătură.

Iată cum arăta intersecţia înainte de apariţia sensului giratoriu:

FOTO: facebook.com/maritoi

1 Comentariu
  1. Nicolai spune

    Articolul oleaca parca e la comanda a celor ce nu sint deacord.Propun autorului sa vina la 3 de noapte sa asculte sunetle bmwaurilor ce fac drifturi in intersectia data. Da tirurile au drum pe centura nu au ce cauta pin Durlesti si distruge drumul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata