(foto) Un italian s-a îndrăgostit de un UAZ, l-a cumpărat şi a pornit într-o călătorie a vieții. A fost şi prin Moldova și s-a blocat în troiene

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Născut la Torino, Italia, în 1977, Alessandro Domenino a lucrat ca inginer la o unitate de cercetare nucleară situată la Geneva. Într-o zi, în timp ce se afla într-o vacanţă în Rusia, Alessandro a dat ochii cu o dubă cu aspect ciudat pe care nu o mai văzuse niciodată.

Vehiculul, cunoscută sub denumirea oficială UAZ-452, este foarte popular acasă, în Federaţia Rusă, acolo unde localnicii îi mai spun „Buhanka” (de la pâinea neagră a cărei formă o imită a sa caroserie). Alessandro s-a îndrăgostit imediat de această mică dubă ciudată cu aspect utilitar. Atât de mult, că după 10 ani de muncă a decis că vrea să-și cumpere un astfel de UAZ și să plece apoi în niște aventuri mari. Astfel s-a născut pasiunea pentru VanLife!

Grecia, România, Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova, Scoția și Anglia sunt doar câteva dintre locurile pe care le-a vizitat în cele deja 18 luni de călătorie, timp în care a parcurs 40.000 de km. Preferând climele mai extreme și escapadele îndrăznețe, Alessandro și-a pus duba lui cool la încercarea supremă!

Iată ce a declarat într-un recent interviu pentru Van Life Adventure:

Modelul și motivul alegerii acestei mașini

Dețin o dubă rusească făcută de o companie numită UAZ. Acesta este un model 452 din 2019 și este versiunea de expediții. Designul a rămas neschimbat de la momentul lansării sale în urmă cu 56 de ani, așa că o ușă de la o maşină produsă acum 40 de ani s-ar potrivi perfect la cea făcută acum un an! 

Am văzut prima dată UAZ-ul în timp ce eram în Rusia și m-am îndrăgostit instantaneu. Am reușit să vorbesc cu un proprietar al unui exemplar și mi-a spus că sunt nebun dacă îmi doresc un astfel de vehicul! Cu toate acestea, eram îndrăgostit și trebuia să am unul cât mai repede.

Calea spre a deveni proprietar de „Buhanka” a fost supărătoare. Nimeni nu mi-ar vinde unul: „Sunt groaznice!” ar spune oamenii. Asta m-a făcut să-mi doresc și mai mult unul. Până la urmă, am reușit să cumpăr unul nou-nouț de la un dealer care mi l-a trimis cu trenul. După două luni de aşteptare l-am primit.

Primul meu gând la volan a fost „Oh, nu! Ce am facut!” Dar pe măsură ce ziua a trecut și am aflat mai multe despre noul meu 452, am fost și mai încântat.

Are tracţiune integrală şi un demultiplicator. Acest lucru m-a salvat de multe ori. Singurul fragment de tehnologie modernă standard este sistemul GLONASS care apelează automat serviciile de urgență oriunde te-ai afla în lume în cazul în care ai făcut un accident. Și asta m-a salvat o dată sau de două ori!

Cea mai proastă experiență la volanul acestei mașini

„Conduceam prin Sibiu, România (în ianuarie 2020). Eram obosit, conduceam de multe ore. Drumurile erau gheață pură și zăpadă adâncă o acoperea peste tot. Eram la doar 10 km de locul unde planificam să mă opresc pentru a înnopta când am pierdut controlul dubei și m-am izbit de malul de pe marginea drumului. Furgoneta s-a răsturnat pe o parte și a alunecat de-a lungul gheții.

Sistemul GLONASS a început să sune și am auzit că trimite un apel de urgență. Am respirat și mi-am verificat corpul pentru membre rupte, dar am fost nevătămat, cu excepția mândriei mele! Am văzut apoi o torță și un bărbat pe nume Valentin care mă întrebase dacă sunt ok. Am făcut accident lângă singura casă pe care o văzusem pe parcursul mai multor kilometri!

Valentin m-a ajutat să ies din maşină și m-a dus în casa lui, unde familia lui m-a hrănit și mi-a făcut un pat pentru a înnopta. A venit poliția și o ambulanță, dar nu am avut nevoie de ajutor medical.

A doua zi dimineața am verificat starea maşinii. Am folosit 4×4-ul lui Valentin pentru a ridica duba. Am rămas uimit că în afară de câteva zgârieturi și un geam spart totul era ok! Motorul i-a pornit după prima întoarcere a cheii! Valentin a fixat fereastra cu lemne și bandă adezivă și mi-am continuat călătoria, zdruncinată, dar nu agitată!

Aceasta a fost cea mai proastă experiență a mea, dar și cea mai bună experiență pe care am avut-o ca un străin complet, a ajutat de un om bun fără prea multe întrebări.”

Amintirea preferată la volanul acestei mașini

„Amintirea mea preferată este chiar din prima călătorie cu duba, spre insula grecească Milos! Nici nu trebuie să mă gândesc la asta! Am condus de la Geneva, prin Grecia, după care am luat un feribot către insulă. Am condus puțin și am găsit o plajă uimitoare cu o peșteră uriașă care fusese sculptată în stâncă pentru a forma un complex de case cu secole în urmă!

Am putut parca aproape de acea peșteră și am stat acolo 3 zile! Nu a fost nevoie să părăsesc duba, fiindcă eram complet pregătit cu apă, mâncare și lumină pentru energia solară. A fost prima dată când m-am simţit în intimitate completă cu maşina. Totul a fost perfect! Împrejurimile au avut un mare impact asupra mea în timpul acelei călătorii și am găsit în fața mea un atașament emoțional față de natură.”

Singurul lucru salvat din mașină dacă o situație ar impune de făcut asta

„Hmmm. Mă imaginez în acest scenariu chiar acum și în capul meu îmi întind mâna după ibricul de cafea Mokka! Presupun că, pentru că mi-a dat ocazia să cunosc oameni noi, să am conversații atunci când am cea mai mare nevoie și da, pentru că bate orice cafea din orice magazin!

Am avut momente de singurătate și odată, când am văzut un călător cu un rucsac în spate, doar cu geanta lui și o sticlă de apă, am știut că și-ar dori o cafea și o conversație. L-am chemat și am aprins aragazul. Am vorbit ore întregi despre tot ce se poate imagina și mi-a rămas prieten până în ziua de azi.”

Cel mai extrem loc vizitatFiţi atenţi încă o dată unde e înmatriculată maşina!

„Iarna trecută am vizitat Moldova, care este o țară mică, deși încă vastă, între Ucraina și România. Era -20 de grade în termometru. Nu existau drumuri adecvate pentru deplasare, o izolare totală! Mi s-a spus despre o cascadă înghețată pe care trebuie să o văd, așa că am urmat coordonatele și m-am aventurat în peisajul înghețat îndepărtat.

Desigur, m-am blocat. Nici măcar duba mea puternică cu 4×4 nu a putut face față. A fost prima dată când mi-a fost frică să fiu singur atât de departe de civilizaţie. Neștiind ce să fac, am abandonat duba și am început să merg să găsesc ajutor. După câteva ore am zărit o maşină în trecere și am solicitat suport.

A existat, desigur, o barieră lingvistică, dar oamenii pe care i-am întâlnit trebuie să se fi gândit: „Italian, fără maşină și pe un pământ necunoscut, precis are probleme”. Am mers cu ei și ne-am întors într-un vehicul 4×4 și am reușit să scoatem UAZ-ul fără să ne blocăm mai mult!”

Îți este dor de cărămizi și ciment?

„Nu! Am spus asta brusc, așa că lasă-mă să explic. Am o casă, așa că știu că mă pot întoarce oricând la ea. Este ca o vacanță când sunt în casa mea. Ador să fiu în duba mea și mă simt foarte confortabil, mi-aș dori doar să mă pot ridica în picioare în ea!

Pentru că știu că mă pot întoarce acasă în orice moment, îmi face timpul în dubă super special.”

Cum îți alegi următoarea destinație?

„Adesea, când mă uit la televizor și văd un loc frumos, izolat, îmi spun „Merg acolo!” Deci îl trec în listă. Este același lucru când citesc despre o locație într-o revistă sau pe web.

Nu am nicio modalitate anume. Nu fac lucruri de lux, cum ar fi să arunc o săgetă pe o hartă sau să arunc o monedă. Sunt doar pași de care am văzut sau am auzit. Verific apoi să văd dacă este suficient de îndepărtat și nu sunt mulți turiști, apoi din nou, dacă îmi place, trece pe listă!”

Cum supraviețuiești în țările reci?

„Când nu există drumuri, este dificil. Dar în această dubă nu este nicio problemă, de obicei. Bineînțeles că am fost blocat o dată sau de două ori, dar tot nu mă îngrijorează. În locuri cu adevărat izolate, nu trebuie să părăsesc duba, așa că îmi pun încălzitorul și mă uit la natura frumoasă care își face treaba din patul cald.

O căciulă mare și o haină pufoasă m-au ajutat foarte mult în România. Aveam zăpadă de un metru grosime în fața mașinii. Am văzut-o, am râs și m-am întors în patul meu cald.”

Interiorul mașinii l-ai modificat singur?

„Da. Deși am avut nevoie de ceva ajutor cu sistemul electric deoarece trebuia să fie perfect. Este o dubă simplă, fără prea mult confort. Totuși am tot ce îmi trebuie. Mi-a luat doar câteva zile să instalez ce mi-am propus din cauza simplității sale.

Am două panouri solare de 270 W pe acoperiș și o baterie AGM de 200 ah.”

Ce urmează?

„Mă uitam la televizor și am văzut un documentar despre Cernobîl. M-a fascinat, așa că apoi am citit și am învățat tot ce am putut. Datorită slujbei mele anterioare m-am simțit atras de ceea ce înseamnă dezastru și fascinație. Așa că, nu am ezitat sa fac din ea următoarea mea aventura! Știu că nu este un loc pentru majoritatea oamenilor, dar voi învăța multe din vizitarea unui astfel de loc.

Probabil că voi vizita locația din nou, iarna, pentru că va fi mai liniște, mai puțini turiști.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata