(video) Încă o dovadă că sistemul Autopilot trebuie controlat! Momentul când o Tesla nu vede o camionetă răsturnată şi intră în ea

Iată încă o dovadă clară că sistemul Autopilot pe care îl oferă compania Tesla pe maşinile sale trebuie controlat sau cel puţin să-i fie supravegheată funcţionarea, mereu!

Un accident de circulaţie cu implicarea unui astfel de automobil, setat să ruleze fără intervenţia şoferului, a avut loc ieri, 1 iunie, pe o autostradă din Taiwan. Șoferul a inclus sistemul, care e folosit cel mai des pe autostrăzi, şi şi-a luat atenţia de la drum. Drept rezultat, un Model 3 alb controlat artificial nu a recunoscut o camionetă răsturnată pe aceeaşi bandă de circulaţie și a lovit-o din plin!

Din câte se pare, după alte cazuri cu circumstanțe similare, creierul electronic al automobilelor Tesla are probleme cu recunoaşterea unor obstacole lungi şi luminoase, de regulă de culoare albă, care apar în faţă perpendicular. Anterior în SUA, cel puţin două accidente au fost fatale pentru şoferi, după ce maşinile cu Autopilot inclus au ajuns sub remorca unor camioane care treceau perpendicular.

Potrivit presei locale, șoferul vehiculului răsturnat a încercat să scape de coliziunea cu o maşină care se deplasa în faţa lui şi conducătoru-i a frânat brusc, însă i-a pierdut ca urmare controlul şi s-a răsturnat pe o parte laterală, blocând banda stângă. Din fericire camionagiul nu a fost rănit, dar a coborât din cabină și a așteptat ajutor la câţiva metri.

Imagini de pe camere de supraveghere arată cum o Tesla de culoare albă nu încetineşte nicicum în timp ce se apropia tot mai mult de acel obstacol de pe drum. Doar într-un ultim moment, bărbatul de 53 de ani din spatele volanului a apăsat pedala de frână propriu-zisă pentru frânarea de urgenţă, însă contactul nu a mai putut fi evitat. Electromobilul a lovit şi distrus acoperişul camionetei, blocându-se acolo.

Într-o declaraţie, şoferul din Tesla a spus că maşina rula cu aproximativ 110 km/h. Totuşi, dacă nu ar fi apăsat frâna, consecințele accidentului ar fi fost mult mai grave, însă reuşind să facă asta, a putut ulterior coborî singur din maşină şi, la fel ca şi celălalt coleg de carosabil, a refuzat asistența medicală atunci când serviciile de urgență au ajuns la fața locului.

Producătorul american Tesla descrie sistemul său Autopilot ca fiind un complex electronic ce permite mașinii să vireze, să accelereze și să frâneze automat în dependență de prezența altor vehicule sau pietoni pe o bandă. Caracteristicile avansate de siguranță și confort ale Autopilot sunt proiectate pentru a oferi suport în cele mai împovărătoare părți ale condusului. Toate mașinile Tesla noi vin standard cu caracteristici de asistență pentru șofer cum ar fi: frânarea de urgență, avertizarea în caz de coliziune și un monitor al unghiurilor moarte.

Complexul Autopilot mai oferă o capacitate de conducere complet automată, însă Tesla avertizează din start că toate caracteristicile necesită supravegherea activă a conducătorului auto și nu fac vehiculul autonom! Aşadar, pentru încă 7.000 de dolari în plus, o maşină Tesla din uzină va mai fi capabilă: să ruleze automat pe autostrăzi, inclusiv în intersecţiile de pe ele şi să depăşească maşinile mai lente; să schimbe automat benzile de circulaţie pe autostrăzi; să parcheze automat lateral şi perpendicular în spaţii; să părăsească o parcare şi să vă găsească cu ajutorul funcţiei Summon; să ruleze conform indicaţiilor semafoarelor şi să se oprească la indicatorul STOP; să vireze automat pe străzi urbane (funcţie nouă care urmează să apară).

Vezi cum am încercat şi noi sistemul Autopilot prin Moldova:

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-primul-accident-cu-tesla-model-3-in-europa-soferul-da-vina-pe-autopilot-cum-a-reactionat-producatorul/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/