(foto) Un legendar Mercedes-Benz 300SL s-a vândut pe un simplu site de licitaţii online. Pentru 1234567 de dolari

Doar 1.400 au fost făcute în total şi doar 308 în anul 1956. Exemplarul descris în acest articol este unul dintre ele şi a fost vândut după puţin peste 20 de zile de licitaţie online pe Bring a Trailer.

Doar 17 oameni şi-au făcut ofertele, însă cel care a cumpărat-o până la urmă a oferit suma simbolică de 1.234.567 de dolari.

Acest magnific Mercedes-Benz 300SL cu numărul şasiului 198.040.6500165 este unul din cele 308 de coupeuri Gullwing produse în 1956. Automobilul este realizat într-o combinație de culori originale din uzină: un grafit-gri pentru caroserie (cod DB190) şi o tapiţerie gri deschisă pentru pielea din habitaclu (cod DB955).

Sub capotă are un motor nativ de 3.0 litri şi cu şase cilindri (numărul motorului 6500153), care a fost recent reasamblat ca parte a unei restaurări care a durat din 2016 până la sfârşitul lui 2018.

Printre altele care s-au făcut se numără: rezervor de carburant curăţit, set nou de roţi cu anvelope Pirelli, un nou acumulator, noi mecanisme de frânare, sistemul de evacuare a gazelor de eşapament a fost înlocuit cu unul nou, radiatorul a fost readus în starea originală, s-a intervenit uşor la transmisie, interiorul a fost retapiţat, parbrizul a fost înlocuit cu unul nou, precum toate cauciucurile de la geamuri, s-a instalat un volan Nardi care era oferit în acea vreme opţional, etc.

Vezi şi: (foto) Un Mercedes-Benz 300 SL Roadster restaurat complet a fost vândut la licitaţie

Potrivit foştilor proprietari deja, compania Bring a Trailer din San Francisco, exemplarul Mercedes 300SL a fost cumpărat într-o stare excelentă şi era pe deplin gata pentru exploatare, însă în cele din urmă s-a decis restaurarea sa mai complexă în cadrul atelierului Pit Stop din Brisbane, acolo unde specialiştii au reparat toate agregatele sau detaliile faţă de care aveau cea mai mică suspiciune. Se anunţă şi despre o colaborare cu cei de la Mercedes-Benz Classic pentru livrarea câtorva piese originale.

Spre deosebire de altele, acest exemplar are o istorie care se cunoaşte. Din “anul naşterii” până în 1978 a fost în proprietatea primului stăpân, un oarecare George Sterner din York, Pennsylvania. Al doilea a fost Dr. Falk & Son între anii 1978 şi 2013 din New Kensington, Pennsylvania. Acum şase ani a fost transportat în celălalt capăt al Americii. Parcursul îi este de aproximativ 52.000 de km.

Vezi şi: Se împlinesc 60 de ani de la apariţia lui Mercedes-Benz 300 SL Roadster. Iată cât costă în prezent un exemplar

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/