(video) Unicul Porsche 911 Classic Club Coupe a fost vândut pentru o sumă record

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pentru 1.2 milioane de dolari, un pasionat de Porsche a luat sub “adopţie” vehiculul unic pe care Porsche Classic l-a construit pentru Porsche Club of America (PCA).

Pe parcursul a doi ani și jumătate, experții în mașini clasice au restaurat cu grijă acest Porsche 911 Classic Club Coupe dintr-un 911 Carrera (996) second hand, construit în 1998. În spiritul programului Porsche „Sonderwunsch”, mașina sport a fost, de asemenea, personalizată pe scară largă.

Licitația s-a desfășurat concomitent cu marcarea celor 75 de ani de când se fac maşini marca Porsche, de către Porsche Cars North America, în cadrul Porsche Experience Center din Atlanta, SUA. Un total de 75 de rarități Porsche au fost oferite de către casa de licitații Broad Arrow în timpul evenimentului. Printre maşinile de colecție oferite de proprietari privați s-au numărat un 904 Carrera GTS din 1964, un 962 din 1984 și un 911 SC „Safari” Rally din 1980.

Suma de bani dată în schimbul acestui Club Coupe este numită una record pentru maşină din această generaţie.

Amintim că o sursă de inspirație pentru proiectul vehiculului a fost 911 Sport Classic (997) lansat în 2009. Acest model special, limitat la 250 de unități, nu a fost vândut în Statele Unite. 

Alte caracteristici încorporate în vehicul în timpul restaurării sale au provenit de la noul 911 Sport Classic (992), care era încă un secret la acea vreme. Printre acestea se numără exteriorul finisat în Sport Grey Metallic și panourile centrale ale scaunelor, care combină împrumuturi de la ambele vehicule, o tapiţerie din piele țesută într-un model Pepita houndstooth. 

Cu acest one-off, Porsche Classic și PCA au realizat un concept de vehicul la fel de interesant și l-au dus în SUA. În același timp, modelul a arătat exact ceea ce este posibil ca parte a noului program Porsche Classic „Sonderwunsch”.

Pe lângă vopseaua caroseriei, mai ies în evidenţă accente în gri deschis și albastru, un acoperiș tip double-dome, jante Fuchs și un spoiler spate fix în stil ducktail, similar cu cel al lui 911 Carrera RS 2.7 din 1972. Multe dintre detaliile exterioare și interioare sunt personalizate cu semnătura Club Blue a PCA.

Vehiculul a fost transformat şi din punct de vedere tehnic, dar și într-o oarecare măsură vizual, grupul motopropulsor fiind luat de la 911 GT3 (996), care îi pune la dispoziţie 381 de CP dintr-un motor de 3.6 litri. Șasiul și frânele vin, de asemenea, de la a doua generaţie GT3.

Află mai multe şi vezi maşina în detalii în imagini:

Cmentariile sunt închise