(foto) Un nou an, noi caracteristici! Actualizările ce se introduc pentru Porsche Taycan

Noile Porsche Taycan și Taycan Cross Turismo vor începe noul an de model în septembrie, cu schimbări ample. Printre altele, datorită evoluțiilor tehnologice, autonomia zi cu zi a mașinilor sport electrice va fi mai bună.

Noutăţile cheie:

  • Autonomia reală a modelelor va fi mai mare în utilizarea de zi cu zi. Au fost implementate ample dezvoltări tehnologice pentru a realiza această creștere. În modurile Normal și Range, motorul electric frontal se va decupla de-acum încolo aproape complet și va fi deconectat din trenul de rulare a maşinilor cu tracțiune integrală.
  • Mai mult, nu se mai transmite putere şi cuplu pe nicio osie atunci când maşina rulează din inerţie sau stă pe loc aprinsă. Această funcție numită “electric freewheel” este menită să reducă pierderile inutile de energie. Motoarele sunt pornite din nou în câteva milisecunde numai atunci când șoferul solicită mai multă putere sau schimbă modul de conducere.
  • Funcțiile de gestionare termică și de încărcare au fost, de asemenea, actualizate. Cu Turbo Charging Planner, bateria de înaltă tensiune poate fi acum încălzită la o temperatură puțin mai mare decât înainte. Acest lucru înseamnă că încărcarea rapidă este posibilă mai devreme și la un nivel mai ridicat de încărcare. În plus, căldura reziduală din componentele electrice este utilizată într-o măsură și mai mare pentru reglarea temperaturii bateriei.
  • Cu noua opțiune Remote Park Assist, oferită în premieră pe Taycan, este posibil de controlat de la distanță manevrele de parcare prin intermediul unui smartphone, atunci când intrați și ieșiți din locurile de parcare, fără ca șoferul să fie nevoit să stea la volan. Controlul automat este posibil atât pentru spațiile de parcare paralele, perpendiculare și pentru garaje.
  • Sistemul detectează automat spațiile de parcare și le măsoară folosind senzorii cu ultrasunete și sistemele de camere ale vehiculului. Dacă există suficient spațiu, șoferul poate începe procesul de parcare prin intermediul aplicației Porsche Connect și apoi să iasă din vehicul. Șoferul monitorizează continuu procesul de parcare apăsând și ținând apăsat un buton de pe interfața aplicației smartphone-ului. Funcția Remote Park Assist preia în mod independent direcția și controlul mișcărilor înainte și înapoi ale vehiculului. Dacă butonul nu mai este apăsat maşina se opreşte instant.
  • Se introduce suport pentru Android Auto în sistemul Porsche Communication Management (PCM)! Funcțiile selectate ale telefonului și aplicațiile pentru smartphone-uri care nu afectează negativ siguranța la volan pot fi, prin urmare, acum operate prin PCM 6.0 sau comenzile vocale Google Assistant.
  • Asistentul vocal Voice Pilot înțelege acum și mai bine instrucțiunile din limbajul de zi cu zi.
  • Sistemul de navigație prin satelit calculează mai rapid solicitările, utilizează în primul rând căutarea online a punctelor de interes (POI) și, de asemenea, afișează informațiile sale mai clar.
  • Aspectul și sistemul de operare au fost, de asemenea, restructurate ușor: există acum cinci opțiuni de meniu în loc de trei pe partea stângă a afișajului central, iar pictogramele pot fi aranjate individual.
  • În anii ’90, Porsche a introdus o serie de vopsele extrem de colorate în gama sa. Acestea au atins rapid statutul de cult în rândul fanilor mărcii și sunt deosebit de populare astăzi pe modelele clasice, cum ar fi mașinile din generația 964. Aceste culori atrăgătoare revin acum în paleta lui Taycan.
  • Ca parte a strategiei de personalizare în continuă dezvoltare a Porsche Exclusive Manufaktur, pentru Taycan sunt acum disponibile opţiunile Paint to Sample și Paint to Sample Plus, pe lângă cele 17 culori standard. Prima opțiune permite vopsirea cu una din 65 de culori suplimentare, iniţial. Aceasta include culorile Moonlight Blue Metallic, Acid Green, Rubystar (culoarea din fotografii), Riviera Blue și Viola Metallic, care sunt atât de caracteristice mărcii. Paint to Sample Plus oferă clienților o libertate aproape completă în alegerea culorii, permițându-le chiar să-şi potrivească culoarea maşinii cu al accesoriului preferat.
  • Porsche Charging Service oferă acum acces la punctele de încărcare din întreaga lume ale numeroaselor rețele, facturarea centrală fiind gestionată de Porsche. În prezent, există aproape 200.000 de puncte de încărcare în peste 20 de țări din Europa, inclusiv aproape 6.500 de stații de încărcare DC de 50 kW+.
  • O altă caracteristică este Porsche Destination Charging. Cu acest serviciu exclusiv, clienții își pot încărca gratuit modelele Porsche electrice sau plug-in hybrid în destinații deosebit de populare. Acesta oferă deja mai mult de 2.000 de puncte de încărcare AC în peste 50 de țări, în locații precum hoteluri, restaurante, aeroporturi, mall-uri, cluburi sportive și porturi selectate – iar extinderea ulterioară a rețelei este în plină desfășurare.

În prima jumătate a lui 2021 Porsche a livrat aproximativ 20.000 de maşini electrice.

Iată ce a fost anunţat nou pentru Taycan în august 2020: Porsche anunţă o serie de îmbunatățiri pentru Taycan, printre care şi un magazin online de dotări opţionale

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/