(foto) Unui concetățean i s-a promis un bonus dacă reușește să aducă în țară un RAV4 Hybrid furat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aseară târziu, poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere Sculeni au descoperit la control şi au reținut pentru continuarea cercetărilor un crossover Toyota RAV4 Hybrid, fabricat în 2019, care figura în bazele de date ca fiind furat. Alerta fusese făcută de autoritățile din Italia încă din 25 iulie 2023.

Pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, în vamă s-a prezentat un bărbat de 43 de ani cu dublă cetățenie. Acesta conducea un ansamblu rutier format dintr-un microbuz ce tracta o semiremorcă sub formă de platformă, pe care se afla acel RAV4 înmatriculat în Italia.

Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autovehiculului, s-au efectuat verificări specifice în urma cărora s-a stabilit faptul că autoturismul figurează ca furat. Cel mai probabil bărbatul nu știa nimic despre asta, însă am aflat că îl aștepta o remunerare în sumă de 450 de euro dacă reușea să aducă mașina în Republica Moldova.

Poliţiştii de frontieră români efectuează acum cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, autoturismul în valoare de 117.000 de lei românești fiind reţinut pentru continuarea cercetărilor.

Întrebată fiind dacă toate aceste cazuri recente și altele de genul constituie un soi de trafic internațional de mașini, purtătoarea de cuvânt a ITPF Iași, Lazăr Denis, ne-a spus că în toate cazurile se fac cercetări și dacă se va stabili o legătură între ele cu siguranță vor fi luate măsurile în consecință.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise