(foto/video) Noul Mercedes-Benz C-Class plug-in hybrid – o ofertă ideală când benzina este scumpă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noua generaţie Mercedes-Benz C-Class a fost anunţată şi cu motorizare plug-in hybrid care ale la bază un benzinar. Aceasta se prezintă acum în detalii şi devine disponibilă de comandat.

În acelaşi timp producătorul german anunţă că pregăteşte o versiune plug-in hybrid diesel!

Caracteristici cheie:

  • Având în vedere autonomia electrică crescută la peste 100 km și puterea electrică de 95 kW (129 CP), călătoriile de zi cu zi pot fi parcurse în cea mai mare parte în modul complet electric fără a utiliza motorul cu ardere internă – un benzinar M 254 cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri.
  • Datorită unui sistem de recuperare a energiei de ultimă generaţie, energia cinetică se poate acumula atât la decelerare, cât şi în coborâri pe drumurile în pantă. Puterea de recuperare este acum de peste 100 kW.
  • Strategia de operare inteligentă, bazată pe traseu, activează modul de conducere electric acolo unde acesta este cel mai potrivit. Aceasta ia în considerare factori precum datele de navigație, topografia, limitele de viteză și condițiile de trafic pentru întregul traseu planificat.
  • Şoferul care dorește să influențeze rata de recuperare a energiei poate face acest lucru direct în trei etape controlate prin nişte padele din spatele volanului. Acest lucru este posibil în toate modurile de conducere, cu excepția SPORT.
  • În modul de conducere D-, de exemplu, șoferul poate experimenta „senzația conducerii cu o singură pedală”: atunci când se ia piciorul de pe accelerator, vehiculul încetinește, pur prin mijloace electrice, în așa măsură încât frâna hidraulică de picior adesea nu este necesară de apăsat. Strategia de operare comunică cu senzorii sistemelor de asistență și astfel susține eficient șoferul în multe situații de condus.
  • Poziționarea bateriei aduce avantaje de zi cu zi în comparație cu modelul anterior: nu mai există un prag în portbagaj, iar încărcarea cu scaunele posterioare rabatate este acum posibilă. Această îmbunătățire este deosebit de vizibilă în modelul Estate: lungimea podelei portbagajului a crescut cu 63 mm, până la 1043 mm. Lăzi înalte pot fi încărcate fără probleme sub casetele pentru capacul rolei și plasa compartimentului de încărcare. Comparativ cu predecesorul său, volumul portbagajului a crescut cu 45 de litri (360), iar cu scaunele din spate rabatate C-Class Estate poate găzdui 1.375 litri (+40).
  • O suspensie pneumatică cu sistem de control automat a gărzii la sol este disponibilă standard pe ambele modele şi doar pe puntea din spate!
 Caracteristici tehnice în detalii C 300 e Saloon
(C 300 e Estate)
Volumcm31.999
Putere motor cu combustieCP204
disponibilă complet larpm6.100
Cuplu motor cu combustieNm320
disponibil întrerpm2.000-4.000
Putere motor electricCP129
Cuplu motor electricNm440
(cuplu) disponibil complet de larpm2.100
Putere combinată sistemCP313
Cuplu total combinatNm550
Viteză maximăkm/h245 (240)
Viteză maximă în modul electrickm/h140
Acceleraţie 0-100 km/hsecunde6.1 (6.2)
Consum de combustibil combinat (WLTP)l/100 km0.8-0.6
Emisii combinate de CO2 (WLTP)g/km17-13 (19-14)
Consum combinat de putere (WLTP)kWh/100 km23.3-20.8 (24.1-21.6)
Autonomie electrică (WLTP)km99-111 (95-107)

Lansarea pe piaţă a noului sedan C 300 e are loc imediat, în timp ce varianta Estate va ajunge la dealeri din decembrie. Prețurile încep în Germania de la 56.168 şi 57.953 de euro respectiv. Un bonus de mediu de 5.625 euro în Germania face ca ambele modele să fie deosebit de atractive.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/