(foto/video) Noul SsangYong Rexton a fost prezentat oficial. Toate detaliile

Compania SsangYong a dezvăluit oficial noua generaţie a modelului Rexton, în cadrul Salonului Auto de la Seul, după ce mai devreme a publicat primele imagini.

Noul SUV premium din gama SsangYong a primit o nouă ramă din oţel foarte dur, două propulsoare la alegere şi o gamă extinsă de dotări.

La exterior modelul de generaţie nouă este foarte asemănător cu un concept numit LIV-2, prezentat în 2016. Spre deosebire de acesta, maşina de serie se deosebeşte doar prin detalii ale blocurilor optice, dar şi printr-un kit exterior aerodinamic diferit. Noul Rexton se mai evidenţiază prin nişte jante opţionale care pot măsura 20 de inci.

Spre deosebire de modelul precedent, noul SUV este cu 95 de mm mai lung (4.850 mm), cu 20 de mm mai lat (1.920 de mm) şi cu 40 de mm mai scund (1.800 de mm). Şi ampatamentul a crescut cu 30 de mm, până la 2.865 mm.

Standard noul SsangYong Rexton va fi oferit cu o tracţiune pe puntea din spate. Opţional va fi disponibilă una integrală. În suspensia de pe puntea din faţă vor fi folosite câte două braţe independente, iar cea din spate va fi una multi-link.

În dependenţă de piaţă, noutatea va fi oferită cu un motor turbodiesel de 2.2 litri şi cu 181 CP sau un benzinar turbo cu patru cilindri de 2.0 litri volum şi cu 225 CP. Primul propulsor va fi cuplat la o transmisie automată cu şapte trepte marca Mercedes-Benz, iar cel de-al doilea la o cutie automată cu şase trepte Aisin.

Printre dotările opţionale, clienţii vor putea găsi un sistem audio Infinity, un sistem multimedia cu ecran de 9.2 inci, suport Apple CarPlay şi Android Auto, sistem de camere video la 360 de grade şi cu posibilitatea de a vedea maşina de sus.

De asemenea, habitaclul va putea fi tapiţat cu piele Nappa, vor exista nouă perne de siguranţă, mai multe sisteme de asistenţă pentru şofer (inclusiv şi frânarea automată), deschidere a uşii portbagajului fără contact, etc.

Pe piaţa din Coreea de Sud vânzările vor începe curând, iar pe alte pieţe noul Rexton va ajunge până la sfârşitul anului.

Sursă imagini: Autoexpress

Cmentariile sunt închise