(foto/video) Premieră: Ediţia limitată VW Passat Variant 4MOTION R-Line Edition

Numărătoarea inversă pentru evenimentul de lansare globală a noului Passat facelift a început. Bestseller-ul actualizat, care s-a vândut de-a lungul anilor în aproximativ 30 de milioane de exemplare, va fi arătat lumii pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva.

Cu această ocazie, VW a decis să lanseze o ediţie pe atât de exclusivă, cât şi sportivă: Passat Variant 4MOTION R-Line Edition!

Noua configurație Passat Variant 4MOTION R-Line Edition vine într-un design unic şi cu o mulţime de dotări. Caroseria este vopsită în culorea Moonstone Grey. Un număr de elemente de culoare neagră au fost adăugate pentru a oferi contrast, cele mai proeminente dintre ele fiind acoperișul negru lucios.

Spoilerul de pe marginea posterioară a acoperișului, railings-urile și corpurile oglinzilor retrovizoare sunt de asemenea negre. Cadrele geamurilor laterale, difuzorul din spate, elementele de deasupra farurilor şi tot decorul lor interior sunt de asemenea de culoare neagră lucioasă. Din aceeaşi schemă de culori fac parte stopurile LED fumurii şi jantele Pretoria de 19 inci.

Vezi şi: (foto) Premieră: Noul VW Touareg V8 TDI este numit cel mai puternic SUV diesel făcut de un constructor german

Negrul domină şi interiorul. Șoferul și pasagerul din dreapta se vor bucura de călătorii în scaune sport R-Line. Secţiunile centrale ale acestora vor fi acoperite cu piele fină Nappa, iar părţile laterale de susţinere cu o piele care are o textură asemănătoare fibrei de carbon. Pedale sunt finisate în oțel inoxidabil (periat), iar pragurile laterale (cu sigla R-line), de asemenea, vin în oțel inoxidabil. Noul sistem de iluminare ambientală aduce o gamă largă de culori în joc.

Ediția limitată are aproape toate noile tehnologii de la bord, aduse prin facelift, ca dotări standard, inclusiv: panoul de bord digital şi sistemul multimedia Discover Pro cu ecran de 9.2 inci acoperit cu sticlă, cu navigaţie, cu cartelă SIM integrată (ESIM) și un ecran de start R-Line. Datorită noului wireless App Connect, aplicațiile de pe un iPhone pot fi integrate wireless în sistemul multimedia prin Bluetooth pentru prima dată, folosind Apple CarPlay.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Noul VW T-Roc R – cu 300 de CP şi eşapament de la Akrapovic

O altă caracteristică nouă este Travel Assist. Prezenţa acestui sistem de asistență înseamnă că Passat este una dintre primele mașini din întreaga lume care este asistată parţial în conducere până la o viteză de 210 km/h. Sistemele electronice pot prelua de sub controlul şoferului acceleraţia, frânarea şi direcţia. Tot ce trebuie să facă șoferul este să-și păstreze mâinile pe volan, iar creierul maşinii va detecta asta prin primul volan capacitiv multifuncțional acoperit cu piele, introdus pe un automobil VW, care este sensibil la atingeri.

Travel Assist este o fuziune a camerei frontale, a sistemului de monitorizare a pietonilor din față, a sistemului Park Assist de manevrare în timpul parcării, a sistemului de comutare a benzii de rulare Side Assist și a sistemului de control automat al distantei Adaptive Cruise Control.

Alte echipamente standard includ noul sistem de iluminare cu faruri IQ.Light LED Matrix, un sistem de camere Area View și cea mai recentă versiune a sistemului de control al amortizoarelor adaptive DCC. Poziționarea sportivă a modelului mai este subliniată de funcția “ESC off”, care este utilizată pentru a dezactiva programul de stabilizare electronică atunci când se conduce pe circuite.

Un automobil din ediţia limitată VW Passat Variant 4MOTION R-Line Edition va putea fi comandat fie cu motorul diesel de top cu 240 de CP, fie cu benzinarul de 272 CP. Vânzările preliminare vor începe din luna mai a acestui an. În total vor fi construite 2.000 de exemplare.

Vezi şi: (foto) Premieră: VW prezintă familia actualizată T6.1 şi începe cu Multivan facelift

Cmentariile sunt închise