(foto) Poate totuşi există o speranţă să-l vedem în serie? BMW a făcut din marele X7 un pick-up, real!

0

Vizitatorii ediţiei din acest an a BMW Motorrad Days, eveniment organizat în Garmisch-Partenkirchen între 5-8 iulie curent, se pot aştepta să vadă, pe lângă multe puncte de atracţie din lumea motocicletelor, un unicat adevărat – BMW X7 Pick-up!

Este o conversie unică realizată de stagiarii profesionali ai BMW Group în colaborare cu diviziile de Construcţie a Conceptelor de Vehicule şi Tehnologie a Modelului de la uzina BMW din Munchen.

Automobilul este bazat pe BMW X7, cel mai luxos şi cel mai nou membru al familiei BMW X. Unicatul combină tehnologia de propulsie a modelului BMW X7 xDrive40i, care dezvoltă 340 CP, cu conceptul de vehicul inovator al unui pick-up cu cinci locuri.

Zona cargo, realizată manufacturier şi cu finisare sofisticată din lemn lustruit fin, suspensia pneumatică pe două niveluri cu înălţime ajustabilă şi numeroasele detalii de echipare de clasă transformă acest BMW X7 Pick-up în partenerul ideal pentru o utilizare cotidiană diversă şi chiar mai mult.

Un model BMW F 850 GS – o motocicletă reprezentativă din segmentul adventure – dispusă pe zona cargo completează transformarea. Împreună, ele pot ajunge în cele mai îndepărtate colţuri ale mapamondului.

Vezi şi: Va lansa BMW un pick-up sau nu? Un manager BMW a făcut o declaraţie plină de speranţă

În spatele cabinei pasagerilor, care oferă o ambianţă luxoasă pentru cinci persoane, BMW X7 Pick-up dispune de o zonă cargo generoasă. Lungimea spaţiului de încărcare variază de la 140 cm (închis) la 200 cm (deschis). Datorită utilizării inteligente a fibrei de carbon la componentele acoperişului, uşile spate şi capota spate, a fost posibilă reducerea suplimentară a masei cu 200 de kilograme faţă de modelul de serie, în ciuda unei caroserii mai lungi cu 10 cm.

În interacţiunea dintre învelişul din lemn de tec, de înaltă calitate şi prelucrat manual, pentru modernizarea zonei de încărcare şi a elementelor despărţitoare pe de-o parte şi mânerele şi benzile decorative realizate din componente 3D presate prin metodă SLS, pe de altă parte – a devenit clar nivelul de forţă inovatoare, competenţă şi precizie tehnică de care dispun deja stagiarii.

Combinaţia de lemn de tec şi culoarea BMW Individual Tanzanite Blue metalizat – o finisare albastru marin exclusivă care dezvoltă o profunzime suplimentară când este expusă la lumina soarelui – a fost inspirată de sporturile nautice şi creează un aspect sofisticat.

În doar zece luni, cei 12 stagiari din departamentele de caroserii şi mecanica automobilului, mecatronica automobilului şi construcţia tehnică a modelului au transformat conceptul într-un automobil complet funcţional, omologat pentru şosea, cu calitatea unui show car!

În conformitate cu strategia de dezvoltare durabilă a mărcii BMW, un automobil întors din teste a format baza conceptului pe care stagiarii l-au salvat, prin urmare, de la a fi dezmembrat. Stagiarii au avut libertatea de a decide conceptul şi implementarea, dar au trebuit să renunţe la asistenţa suplimentară acordată în mod obişnuit în construcţia unui concept.

Rezultatul final coerent oferă stagiarilor şi mai multe motive de mândrie cu privire la proiectul lor de pregătire practică. Visul lor: să conducă BMW X7 Pick-up după premieră sau chiar să-l ducă într-o excursie la munte.

BMW X7 Pick-up este un unicat al centrului de pregătire profesională al BMW Group aflat la Munchen. Se anunţă că nu este planificată o implementare de serie. Proiecte speciale precum acesta servesc în timpul pregătirii la transpunerea şi utilizarea în practică a calităţilor necesare. Conţinutul de formare clar cu interes ocupaţional în fiecare profesie există în asemenea proiecte. În prezent, BMW Group pregăteşte aproximativ 5.000 de persoane în nouă ţări de pe mapamond.

Până când se va gândi BMW dacă să facă totuşi un pick-up în serie sau nu, te invităm să urmăreşti acest reportaj: (video) Test Drive: Am condus noul BMW X7 M50d

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata