România: Un poliţist şi-ar fi cumpărat un Mercedes care costă cât veniturile din minim 10 ani de muncă

Un nou scandal peste Prut? Un poliţist şi-ar fi cumpărat un Mercedes care costă cât veniturile din minim 10 ani de muncă. Tatăl său e șeful ADP Sector 4, iar mama – subprefectul capitalei române, notează Libertatea.

La 29 de ani, Antonio Goleac e un nume cunoscut la nivel de Berceni, chiar dacă trecutul nu îl recomandă. E director executiv la Poliția Locală Sector 4, structura inspecție și control. Asta după ce, în trecut, a fost inspector debutant în ANAF și, mai apoi, polițist local clasa I, grad asistent, raportând venituri de 25.000 lei româneşti pe an sau puțin peste 2.000 lei pe lună (circa 8.000 MDL).

Antonio Goleac nu are în declarația de avere (din 2018) decât o vilă moștenită de la părinții săi – Marian Goleac, șeful Administrației Domeniului Public Sector 4 și mână dreaptă a primarului Băluță, și Nicoleta-Matilda Goleac, subprefectul Capitalei, numit de Viorica Dăncilă.

Printre nume “grele” la nivel de București, Goleac junior se afișează cu mașini care mai de care mai scumpe. Însă recordul l-a bătut la început de 2020, când a fost filmat la bordul unui Mercedes de ultimă generație.

Mașina este înregistrată în orașul Herne, Germania, la câțiva kilometri de Dortmund. De precizat că este un Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+ Coupe care are în România un preţ de start de 117.000 de euro, fără dotări opţionale, sau poate chiar un AMG GT 43 (preţ de start de practic 100.000 euro). Astfel, Antonio Goleac ar trebui să muncească minim 10 ani cu un venit anual de cel puţin 10.000 euro şi asta fără să cheltuie deloc, pentru a-și putea permite mașina pe care a fost văzut că o conduce.

https://autoblog.md/video-cat-costa-cu-adevarat-suv-ul-de-1000-de-lei-al-unui-procuror-din-chisinau-o-singura-optiune-e-mai-scumpa-decat-pretul-declarat/

Fiindcă nu și-a afișat ultima declarație de avere, ci doar pe cea pentru 2018, în aceea are indicată doar o vilă în noul cartier al comunei Berceni, primită ca donație de la părinții săi, plus terenul aferent, însă zero mașini. “Mașinile sunt ținute pe firme”, a afirmat o sursă Libertatea.

Conform Hotărârii privind aprobarea Planului de ordine și siguranță publică al Sectorului 4 al Municipiului București pentru anul 2019, Antonio Goleac are în subordine 471 de polițiști (63 – control general, 238 – ordine publică, 170 – deservire și suport general).

Libertatea a încercat să ia legătura cu Goleac prin intermediul Poliției Locale Sector 4, însă în schimb a primit o reacţie scurtă din partea Primăriei aceluiaşi sector: “Autoturismul la care faceți referire nu este proprietatea domnului Antonio Goleac”.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise