(video) Premieră mondială: Noua generaţie Peugeot 2008 – acum şi electrică

Peugeot 2008 este cel mai accesibil crossover al mărcii şi respectiv este unul dintre cele mai populare. Pentru că anual se comercializează câte cel mult 180.000 de exemplare, producătorul francez a decis să nu aştepte prea mult şi să lanseze la doar patru luni de la noul 208 o nouă generaţie a SUV-ului compact, făcut în stilul hatchback-ului şi care va fi o ofertă deosebit de imbatabilă în segment.

Ce este de fapt noul 2008? Răspunsul e simplu şi evident: un model mai mare și mai spaţios decât un 208, asta deoarece platforma şi toate agregatele le împarte cu acesta. Noul 2008 se bazează pe platforma modulară compactă CMP cu o suspensie spate semi-dependentă. Folosirea acestei arhitecturi (care s-ar putea utiliza şi pe noul Opel Mokka X) a permis reducerea greutății mașinii şi îmbunăţirea izolării vibro-termo-fonice.

Noul crossover arată mai matur, dar şi mai agresiv decât predecesorul său, realizat în stilul ultimelor modele noi ale mărcii. Privit din lateral şi din spate se poate observa o asemănare cu acelaşi 3008. Din punct de vedere al dimensiunilor, noua generaţie a crescut simţitor: lungimea de la 4.159 la 4.300 mm, lățimea s-a schimbat ușor de la 1.759 la 1.770 mm, înălțimea chiar a scăzut de la 1.556 la 1.530 mm, în timp ce ampatamentul a crescut de la 2.538 la 2.650 mm.

Pe lângă habitaclul mai spaţios există şi un portbagaj mai voluminos: 405 litri în loc de 360 sub raft, alături de alţi 29 de litri sub podeaua portbagajului.

Vezi şi: GENEVA 2019: Noua generaţie Peugeot 208 este acum şi electrică – Reportaj Video AutoBlog.MD

Şi noul Peugeot 2008 adoptă conceptul interior i-Cockpit cu un panou de instrumente localizat deasupra volanului compact. Panoul de bord este acum complet virtual şi cu efect 3D, sistemul multimedia este instalat la o înălţime confortabilă, întors spre şofer şi afişat pe ecrane tactile de 5, 7 sau 10 inci, iar consola centrală este completată de comenzi realizate în stilul celor găsite pe aeronave. Printre alte noutăţi se numără un head-up display, un nou levier al cutiei de viteze şi o frână de mână electronică.

Multe suprafeţe din habitaclu sunt realizate din plastic plăcut la atingere, altele sunt acoperite cu piele Nappa sau Alcantara, în timp ce panourile uşilor şi panoul de bord, în dependenţă de nivelul de echipare, va fi realizat cu o textură similară fibrei de carbon. Sistemul multimedia este compatibil cu Apple CarPlay, Android Auto şi MirrorLink. Navigaţia 3D va fi furnizată de TomTom. Adiţional se oferă un panou de încărcare wireless pentru telefoane şi până la patru porturi USB-C.

Pentru viitorii proprietari s-au pregătit şi patru nivele de echipare: Active, Allure, GT Line şi GT. Cele două superioare vor aduce pe maşină nişte faruri full LED, roţi cu jante de 18 inci, elemente decorative de culoare neagră şi nişte scaune cu profil sportiv. Printre alte opţiuni se numără un acoperiş panoramic cu trapă, sistem audio Hi-Fi FOCAL cu 10 difuzoare, un amplificator în 12 canale şi cu o putere de 515 W, alături de un set complet de asistenți electronici.

Cruise controlul adaptiv funcționează în întreg intervalul de viteză, dar numai pe maşinile cu transmisie automată. Cele cu o cutie de viteze manuală pot accelera şi frâna automat doar până la 30 de km/h. Sistemul activ de frânare automată, care recunoaşte şi pietonii şi bicicliştii, funcţionează între 5 şi 140 de km/h.

Pe piața europeană, noul Peugeot 2008 va fi oferit cu motoare turbo cu trei cilindri pe benzină 1.2 PureTech în variante cu 100, 130 sau 155 CP. Alternativ va exista un turbo diesel cu patru cilindri 1.5 BlueHDi cu 100 sau 130 CP. Cutia de viteze standard este una manuală cu şase rapoarte, în timp ce una automată Aisin cu opt trepte este disponibilă doar în combinaţie cu cele mai puternice motoare: cu benzinarul de 130 de cai opţional, iar cu dieselul de 130 CP şi benzinarul cu 155 CP vine standard.

Toate motoarele în mod evident respectă standardele actuale de emisii şi cele care vor intra în vigoare din 2020. Mai dispun de sisteme Stop & Start şi filtre de particule. Află mai multe detalii despre motorizări în documentul ataşat.

Sistemul de tracţiune rămâne ca şi înainte pe puntea din faţă, însă un suport va fi oferit de familiarul sistem opţional Grip Control, care schimbă modul de funcționare a sistemului anti derapaj (ASR) şi funcţionează împreună cu Hill Assist Descent Control (HADC).

O alternativă motoarelor cu ardere internă va fi noul model Peugeot e-2008. Această versiune complet electrică a fost dezvoltată în paralel cu cele cu motoare pe benzină și motorină, asta deoarece platforma CMP a fost inițial realizată pentru a fi compatibilă cu procesele de electrificare. Într-un astfel de mod, versiunea electrică nu va avea nevoie de un loc dedicat pentru producţie, ci se va asambla pe aceeaşi linie cu celelalte. Noul Peugeot e-2008 va putea fi recunoscut uşor prin grila diferită de radiator, logouri specifice şi alte câteva elemente decorative.

Pe o astfel de maşină, roțile din față sunt puse în mişcare de un motor electric ce produce 136 CP și 260 Nm de cuplu. Există trei moduri de conducere (Eco, Normal şi Sport), iar conducătorul auto poate alege şi intensitatea frânării regenerative (două opțiuni). Sub podeaua cabinei există o baterie cu o capacitate de 50 kWh.

Autonomia declarată dintr-un singur plin de energie este de 310 km în baza ciclului de calcul realist WLTP. O reîncărcare completă de la o priză de uz casnic va dura tocmai 16 ore, între 5:15 și 8 ore pentru o încărcare completă prin intermediul unui WallBox (trei faze 11 kW cu încărcător opțional sau o singură fază 7.4 kW), însă dacă este folosit un terminal cu o putere de 100 kW atunci de la 0 la 80% sunt necesare doar 30 de minute. Greutatea crossoverului electric este de 1.548 de kg, comparativ cu cele 1.235 ale celei mai grele maşini diesel cu o cutie de viteze automată.

Pe piața europeană, noul Peugeot 2008 va apărea la sfârșitul acestui an şi vor fi disponibile din start toate versiunile anunţate. Noul model va fi produs şi într-o locaţie nouă: dacă actualul se mai produce în Mulhouse (Franţa), atunci noutatea la uzina PSA din oraşul spaniol Vigo.

Vezi şi: PARIS 2018: Standul Peugeot cu 3008 Hybrid, 508 SW şi frumosul e-LEGEND – Reportaj Video AutoBlog.MD

Specificaţii tehnice complete:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/