(video) Max Verstappen l-a depăşit în clasament pe Charles Leclerc. Ultimul nu a mai ajuns la finalul cursei din Spania

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pilotul olandez Max Verstappen, campionul mondial en titre, a urcat pe primul loc în clasamentul general după ce a câştigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei, pe circuitul din Montmelo, Barcelona, locul doi revenindu-i coechipierul său, mexicanul Sergio Perez, care a păstrat şi punctul pentru cel mai bun timp de tur.

Cronometrat în 1 h 37 min 20 sec 475/1000, Max Verstappen a fost mai rapid cu 13 sec 072/1000 decât Sergio Perez. Podiumul a fost completat de britanicul George Russell, la 32 sec 972/1000 de învingător, transmite presa internaţională.

Spaniolul Carlos Sainz a fost pe locul 4 (+32.927), urmat de britanicul Lewis Hamilton, de la Mercedes (+45.208), şi finlandezul Valtteri Bottas, de la Alfa Romeo (+54.534).

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Max Verstappen are trei victorii consecutive în actualul sezon, după ce s-a impus şi la Imola şi Miami. Olandezul are 24 de victorii în cariera sa, dintre care patru în acest an.

Cursa din Spania a fost cea în care Verstappen l-a detronat în clasamentul general pe monegascul Charles Leclerc, care, plecat din pole position şi s-a menţinut lider detaşat, însă a fost nevoit să abandoneze în turul 27 din cauza unei probleme la motor.

Olandezul are acum 6 puncte mai mult decât Charles Leclerc în clasamentul piloţilor.

Red Bull conduce şi în clasamentul constructorilor, cu 195 de puncte, urmată de Ferrari (165 de puncte), Mercedes (120 de puncte) şi McLaren (50 de puncte).

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise