(foto/video) Test Drive: Noul Toyota RAV4 Plug-in Hybrid – cel mai atractiv SUV PHEV din Moldova?

Autor: Constantin Mihalachi, Foto/Video: Victor Daniliuc, Asistent imagine: Dorin Burac

Cel mai popular SUV din Republica Moldova își întărește și mai mult pozițiile. După ce Toyota RAV4 s-a impus în segmentul SUV-urilor compacte datorită pachetului optim dintre dotări, practicabilitate și preț, bineînțeles toate acestea înfrumusețate și de tehnologia hibridă atât de căutată la moment, iată că RAV4 intră și pe segmentul SUV-urilor cu tehnologie plug-in hybrid.

Noul RAV4 PHEV a ajuns deja în Moldova și pune la dispoziția clienților un sistem de propulsie format dintr-o baterie de 18.1 kWh și 355 volți. Pe fiecare dintre punți este amplasat și câte un motor electric. Pe puntea din față avem unul de 182 CP și 270 Nm, iar în spate un motor mai mic, dar tot electric, de 54 CP și 121 Nm.

Cu bateria electrică încărcată la maxim, RAV4 PHEV poate înregistra o autonomie de până la 75 de kilometri. Când energia este epuizată în funcțiune intră motorul pe benzină de 2.5 litri!

Și un alt lucru interesant este că toate unitățile de propulsie luate la un loc produc 306 cai putere, iar astfel vorbim despre cel mai puternic și rapid RAV4 din istorie! Detalii vă dau în reportajul video de mai jos. Vizionare plăcută!

GALERIE FOTO:

Nu am reușit să facem prea multe, dar oricum avem câteva fotografii pregătite cu grijă de Victor Daniliuc!

Primele le-am făcut de la stația de încărcare cu energie electrică de la Suruceni. Asta e preferata mea…

Toyota RAV4 PHEV 6

Din ce am observat, de la această stație de 22 kWh un RAV4 PHEV încarcă cu un maxim de 7 kWh. Asta ar însemna cam puțin peste trei ore de încărcare a bateriei de la 5% până la 100%.

Toyota RAV4 PHEV 20 e1613207926388

Încă câteva fotografii de la stația de alimentare cu energie electrică.

După cum observați, un RAV4 PHEV nu se deosebește prea mult față de un RAV4 obișnuit. Cât doar portbagajul are un volum puțin mai mic față de celelalte versiuni, 520 de litri pe PHEV vs 580 de litri pe celelalte variante.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/