(foto/video) Ucraina a început construcția noului pod peste Nistru

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

A început construcția pe scară largă a noului pod de la granița moldo-ucraineană! Lucrările pregătitoare asupra acestui obiectiv important de infrastructură au fost de curând finalizate. Antreprenorul a demarat lucrările în apropiere de Yampil.

Traversarea asigurată de pod va fi o alternativă mult așteptată la deplasarea cu feribotul prin punctul de trecere a frontierei Yampil-Cosăuţi, care nu mai reuşeşte să îndeplinească cerințele timpului și nevoile reale ale locuitorilor.

Noul pod peste Nistru va deveni un obiect cheie al coridorului de transport Kiev-Chișinău, care va fi cea mai scurtă rută din regiunea centrală a Ucrainei către țările din Europa Centrală și de Sud-Est, ocolind nerecunoscuta Republică Transnistreană.

Construcția podului se realizează în conformitate cu modelul “design-build”. Aceasta înseamnă că organizația contractantă “Compania de Construcții Avtostrada”, care îşi are sediul chiar în regiune, este implicată atât în proiectare, cât și în construcție. Soluțiile sale oferă cele mai moderne metode și tehnologii pentru implementarea proiectului, în primul rând în ceea ce privește construcția unui pasaj suprateran de aproape 700 de metri peste Nistru.

Lucrările se duc 24/7. Deja forate și betonate sunt cel puțin 12 fundații pentru viitorii piloni de pod (sunt nevoie de 15 pentru un pilon). Forajul se realizează cu un echipament specializat care poate lucra cu cele mai dificile soluri. Este vorba despre două noi instalații puternice de foraj marca Bauer, care pot ajunge la o adâncime de până la 50 de metri.

De asemenea, pe teritoriul șantierului a fost finalizată amenajarea unei fabrici de beton, a cărei capacitate de producție ajunge la 113 m3 pe oră. Aceasta va satisface nevoile primare de beton de înaltă calitate în etapa de foraj și va continua să garanteze funcționarea neîntreruptă pe tot parcursul anului. În prezent, se execută lucrări de punere în funcțiune.

Antreprenorul concentrează acum în mod activ structurile metalice și materialele conexe pe șantier. Astfel, au fost deja produse peste 2.500 de tone de structuri de funcționare.

Un complex de lucrări de construcție la scară largă va începe deja la primăvară, atunci când vor fi și condiții meteorologice favorabile. Se estimează că în perioada de vârf vor fi implicați aproximativ 500 de angajați și peste 100 de unități de echipamente speciale.

Conform Ukravtodor, se intenționează ca finalizarea construcției să aibă loc în cel mult doi ani! Rezultatul va fi un obiect de infrastructură cu o lungime totală de 1.409 metri. Înălţimea maximă a suporturilor (24 la număr) va fi de 50 de metri.

Construcția unui punct de control comun modern al frontierei este, de asemenea, prevăzut! Intrarea în el din partea ucraineană se va face prin traseul T-02-02 Mogilev-Podilskyi – Yampil – Bershad – Uman. Peste Nistru se va conecta cu traseul M2 Soroca-Chişinău.

În prezent, legătura de transport dintre Ucraina și Moldova din regiune este asigurată printr-un pod amplasat în zona punctului de control Mogilev-Podilskyi – Otaci și un pod în punctul de control Bronnytsia – Ungur (care nu poate fi traversat de vehicule mai grele de 3.5 tone), iar la punctul de trecere a frontierei Yampil – Cosăuţi funcționează doar o trecere cu feribotul. De fapt, întregul flux de transport trece în prezent doar prin punctul de control internațional Mogilev-Podilskyi – Otaci.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/