(foto/video) Premieră mondială: Al doilea SUV din gama Jaguar – noul E-Pace

Jaguar a prezentat în seara zilei de ieri, în cadrul unui eveniment special organizat la Londra, cel de-al doilea SUV din gama sa. Noul model va reprezenta marca în segmentul SUV-urilor compacte şi va concura cu maşini ca BMW X1 şi X2, Lexus NX, Mercedes-Benz GLA, Audi Q3, etc.

Noul Jaguar E-Pace are un design asemănător cu modelul F-Pace, însă nu îl imită în totalitate. Mai degrabă, în formele sale se poate vedea un roadster sau un coupe F-Type, ceea ce face ca noul SUV să aibă un caracter dinamic.

https://www.youtube.com/watch?v=H8NExnW8fNM

Lungimea noului Jaguar E-Pace este egală cu 4.395 de mm, în timp ce ampatamentul măsoară 2.681 de mm. Astfel, noul E-Pace ar fi mai scurt decât un Mercedes-Benz GLA sau BMW X1, dar mai lung decât un Audi Q3 sau Range Rover Evoque. Volumul portbagajului este egal cu 577 de litri, iar cu scaunele spate rabatate – 1.234 de litri.

Şasiul noului E-Pace este făcut din oţel dur, aluminiu şi magneziu. Capota, acoperişul şi uşa portbagajului de asemenea sunt făcute din aluminiu, în timp ce uşile şi aripile din oţel, toate contribuind la o reducere a greutăţii cu aproximativ 30 de kilograme.

Astfel, Jaguar afirmă că noul său “copil” este mai rigid decât un Range Rover Evoque şi poate tracta remorci de până la 1.800 de kilograme, atât cât aproape cântăreşte un E-Pace.

Sub capotă pot fi instalate doar propulsoare diesel sau pe bază de benzină, cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri din familia Ingenium. Cele alimentate cu motorină produc: 150 CP/380 Nm, 180 CP/430 Nm, şi 240 CP/500 Nm. Timpul de acceleraţie până la 100 de km/h cu acestea variază între 7.4 şi 10.1 secunde.

Există şi două agregate alimentate cu benzină. Acestea produc 249 CP/365 Nm şi 300 CP/400 Nm. Ultimul poate accelera de la 0-100 de km/h în doar 6.4 secunde.

Cutiile de viteză pot fi manuale cu şase trepte sau automate ZF cu nouă trepte.

Apropo, toate maşinile cu propulsoare diesel vor beneficia de un cuplaj clasic Haldex, în timp ce acele cu motoare pe benzină vor fi dotate cu un diferenţial avansat şi controlat electronic, care va avea posibilitatea de a deconecta axul cardanic. Prin intermediul acestui diferenţial şoferii vor simţi o aderenţă mai bună a SUV-ului compact pe suprafeţe lunecoase, dar şi un consum mai redus de combustibil.

Suspensia faţă a noului Jaguar E-Pace este de tip McPherson, în timp ce în spate este una multi-link, preluată şi modernizată de pe F-Pace. Amortizoarele sunt adaptive.

Toate modelele Jaguar E-Pace vor fi disponibile cu un sistem de tracţiune integrală. Din nou, cele mai puternice modele se vor alege cu un nou sistem de tracţiune numit Active Driveline. Acesta aduce pe puntea din spate două pachete de ambreiaje independente care pot transmite până la 100 de procente din cuplu, fie pe o roată, fie pe cealaltă.

Mai mult, sistemul Active Driveline ştie să facă economie de combustibil şi în timp ce noul E-Pace se deplasează pe o şosea, puntea din spate se poate deconecta, SUV-ul devenind astfel unul cu tracţiune faţă, în unele situaţii.

În dependenţă de nivelul de echipare, în habitaclul destinat pentru transportul a maxim cinci pasageri, cu design al bordului bine cunoscut după alte modele Jaguar, poate exista un sistem multimedia InControl Touch Pro de 10.1 inci sau opţional de 12.3 inci. De asemenea, opţional poate fi comandat un panou de bord complet digital şi un head-up display nou, care anterior era disponibil doar pe automobilele Range Rover.

Pasagerii vor avea acces la internet 4G, Wi-Fi, porturi USB, prize la 12 volţi, diverse spaţii de depozitare, dar şi la un sistem multimedia opţional care are 15 difuzoare şi o putere de 825 de waţi.

Pe consola centrală va exista un comutator al regimurilor de condus, patru la număr: Normal, Dynamic, ECO, Rain Ice and Snow.

Sisteme de protecţie şi asistenţă a şoferului nu lipsesc din această maşină. Printre dotările de bază există un sistem de monitorizare a stării şoferului, un sistem de frânare automată pentru a evita coliziunile frontale, trafic monitor, monitorizare unghiuri moarte, asistent la parcare şi chiar o pernă de siguranţă pentru pietoni în cazul în care sunt loviţi de partea frontală a maşinii.

Mai mult, standard maşina poate fi echipată, în dependenţă de piaţă, cu scaune, volan şi parbriz încălzit, alături de blocuri optice cu LED-uri sau cameră video spate. Opţional există jante de 21 de inci (prima maşină din segmentul său care oferă asemenea dimensiuni) sau blocuri optice cu tehnologii Adaptive Matrix LED. În total există 11 culori pentru caroserie.

Pentru noul Jaguar E-Pace există patru nivele de echipare: S, SE, HSE şi R-Dynamic, iar producător recomandă cu insistenţă clienţilor să opteze pentru ultimul, care va transforma maşina cu adevărat în una dinamică.

Vânzările vor demara în iarna anului 2017, în Marea Britanie noul E-Pace având un preţ de start de 28.500 de lire sterline. În primul an va fi disponibilă la comandă şi o ediţie specială First Edition.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/