Blocați în vamă. Zeci de moldoveni nu își pot vămui mașinile din cauza unei breșe în legislație

0

Vămuirea autoturismelor în condițiile Legii nr. 280 din 16 decembrie 2016, care prevede plata a doar 30% din accize pentru maşinile cu numere de înmatriculare străine introduse în ţară până la 1 noiembrie 2016, nu poate fi făcută la postul vamal Cahul-Oancea.

FOTO: unimedia.info

Un bărbat îi sfătuieşte pe toţi şoferii care au de gând să-şi înregistreze maşina prin acest punct de trecere, să afle iniţial mai multe detalii şi informaţii de la reprezentanţii Serviciului Vamal, pentru a nu se pomeni într-o situaţie asemănătoare.

Valeriu Negoiță susține că “sunt peste o sută de oameni care se încadrează în condițiile acestei legi, care au mers în țările de proveniență a automobilelor, le-au radiat și stau cu autovehiculele în “aer” deoarece Serviciul Vamal spune că autoturismul după 1 noiembrie 2016 are cel puțin o ieșire din țară, ceea ce nu este prevăzut în lege”.

Bărbatul afirmă că a solicitat reprezentanților de la Serviciul Vamal să le dea un răspuns juridic, însă aceștia invocă că “așa a decis conducerea”.

Deocamdată şoferul aşteptă un răspuns, după ce a a făcut mai multe interpelări în scris precum și telefonic către conducerea Serviciului Vamal.

Vezi şi: Importăm vechituri. De la 1 ianuarie au fost vămuite circa 2000 maşini mai vechi de 10 ani

Iată ce spune bărbatul:

https://www.facebook.com/valeriu.negoita1/videos/1226563010755524/

https://www.facebook.com/valeriu.negoita1/videos/1226611137417378/

Sursă: Realitatea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata