Importăm vechituri. De la 1 ianuarie au fost vămuite circa 2000 maşini mai vechi de 10 ani

0

Efectele „negative” ale ofertei fierbinţi propuse de autorităţi (vămuirea cu 70% reducere) nu au ezitat să apară. Sute de moldoveni au profitat de moment şi au adus în ţară automobile vechi. Numărul mare de maşini la sigur nu va contribui la îmbunătăţirea mediului ecologic din ţară.

Aflăm că aproape două mii dintre mașinile vămuite de la începutul anului, cu reducere la plata accizei, sunt mai vechi de 10 ani. Cele mai multe autoturisme, cu termenul de exploatare mai mare de 10 ani, sunt aduse din Lituania.

Vezi şi: Vămuirea cu reducere de 70%. Iată câte maşini au fost înregistrate în 20 de zile

FOTO: unimedia.info

Din cele 693 de mașini cu numere lituaniene, care au fost supuse regimului vamal, 653 sunt mai vechi de 10 ani.

În cazul autoturismelor aduse din Bulgaria, 647, din totalul de 688, au termenul de exploatare mai mare de 10 ani.

Vezi şi: Belize, Libia sau Swaziland. Lista ţărilor de unde au fost importate maşini în 2016 în Moldova

De la începutul anului au fost supuse vămuirii și 224 de unități de transport importate din Franța, dintre care 155 sunt mai vechi de 10 ani.

La fel, cu termenul de exploatare mai mare de un deceniu sunt și 130 de autoturisme importate din Germania, dar și 92 din Italia.

Află mai multe detalii, dar şi ce acte sunt necesare, aici: Reportaj video: Vămuirea mașinilor cu -70% reducere. Tot ce ar trebui să știți despre asta

Sursă: bizlaw.md

0 comentarii
 1. Anatol spune

  Stie cineva de limita de 3 ani pe care masina cu numere straine nu trebuie sa o depaseasca aflindu-se in Moldova? La ce se refera? 3 ani de la ultima intrare? Multumesc.

 2. Cezar spune

  Și care e diferenta ca se importa o mașină mai veche de 10 ani sau se exploatează în moldova o vechitura de 30 ani? Care e mai ecologica?
  La fel e și cu testarea tehnica, care nu are nici un sens ca pana la urma toate hirburile trec testarea. Unde se duc banii ăștia?

 3. Denis spune

  A-ti scris „Sute de moldoveni au profitat de moment şi au adus în ţară automobile vechi”, nu trebue sa redati stirea prin prisma viziunii d-stra! Daca a-ti fi citit legea era sa fiti mai informat. NU puteau sa profite si sa aduca in tara, caci pot fi devamate DOAR acelea introduse pina la aparitia legii…DOAR pina la 1 noiembrie 2016 !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata