(foto) Din 180000 km în 80000 km! O nouă mașină cu kilometraj întors, găsită în Chișinău

Un potenţial cumpărător al unei maşini hibride de model Honda Insight a gândit corect înainte să acţioneze şi bine a făcut. Pentru că a avut oarecare dubii, reacţie normală pe care trebuie să o aibă fiecare om care doreşte să cumpere un automobil rulat de pe mâini străine, acesta a decis să-i verifice istoricul.

Iniţial e necesar de menţionat că exemplarul Honda Insight a fost importat din Olanda în Republica Moldova. Maşina produsă în anul 2013 are o unitate de propulsie hibridă cu un benzinar de 1.3 litri în rol principal, cuplat la o cutie de viteze automată. Aşadar, pentru doar 8.400 de euro se oferea o maşină “bunicică” şi cu nici 80.000 de km parcurşi.

Ajuns în ţara noastră, automobilul a suferit mai multe retușuri pentru a fi într-o formă excelentă în ochii clienţilor. Pe lângă câteva elemente revopsite ale caroseriei şi un habitaclu renovat, vânzătorul a apelat la un “specialist” care i-a modificat frumos şi parcursul, până când a coborât la puţin sub 80.000 de kilometri.

Vezi un alt caz recent: (foto) Miracolele pieței auto din Moldova! Cum o mașină a pierdut aproape 100.000 de km după ce a fost importată

Astfel, cu acest afişaj pe odometru şi un preţ atrăgător, maşina a fost la un pas să fie vândută, însă nu a fost să fie. Potenţialul cumpărător a decis să apeleze la serviciile companiei Auto Inspect şi pentru aproximativ 20 de euro a aflat parcursul real, dar şi starea de altădată a interiorului.

Vezi şi: (foto) Paradoxul mașinilor importate din Europa: aducem mașini lovite și le vindem ca bune!

Aflăm deci că modelul hibrid are de fapt 180.500 de km parcurşi, iar scaunele pasagerilor din faţă erau într-o stare satisfăcătoare am spune. Respectiv, protagonistul acestui caz a renunţat la ideea de a cumpăra maşina şi a păstrat suma de bani pe care era gata să o dea rapid în aceeaşi zi în schimbul acestei oferte tentante.

Vezi şi: Mare grijă la mașinile rulate importate din Europa! Un moldovean a fost cât pe ce să procure un automobil avariat

Amintim că în Moldova această practică se pedepseşte cu 100-150 unităţi convenţionale (de la 5.000 la 7.500 de lei) pentru persoanele fizice sau amenzi care variază între 350 şi 450 unităţi convenţionale (între 17.500 şi 22.500 de lei) pentru persoanele juridice.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/