(doc) Gata cu deconectarea iluminatului stradal pe timp de noapte! Primarul capitalei spune că nu are rost

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Chişinău nu a fost lumină pe străzi timp de câteva zile, atunci când afară fusese întuneric. Iluminatul stradal a fost conectat cu o oră mai târziu și deconectat cu o oră mai devreme. S-a făcut pentru a economisi resursele energetice, dar s-a constatat că nu s-a economisit vreo sumă serioasă de bani.

„Am economisit energie electrică în Chișinău timp de 5 zile. Știți ce am obținut în perioada când am economisit? Pentru fiecare zi suma a fost de circa 15 mii de lei. Nu am de gând să economisesc pe sănătatea oamenilor și pe siguranța oamenilor. Cel mai interesant, atât a fost criticat Chișinăul că în rest în toată Moldova nu am văzut economii.

Deci, nu avem nevoie de a economisi 15 mii de lei pe zi într-o capitală cu circa 1.000.000 de locuitori. Este întuneric, ceea ce am văzut cu toții în aceste zile, este nesigur, atât pentru pietoni, cât și pentru șoferi. Nu voi lăsa copiii să meargă prin beznă.

În Chișinău, dacă nu ați știut, la noile obiective, pe mai multe străzi, în curți, în parcuri, am schimbat becurile cu unele de tip LED.

Explic ce spun specialiștii: volumul de energie electrică pentru iluminarea orașului pentru o oră pe zi, total timp de 7 zile, este de 0.02% din volumul total de energie electrică consumată pe țară timp de o săptămână, ceea ce este un volum neînsemnat.
Și, având în vedere riscurile care sunt în perioada de seară, când toți oamenii, copiii merg spre casă, cred că nu mai este oportună deconectarea iluminatului stradal seara, fiindcă riscul sporit al accidentelor, siguranța oamenilor este prioritară.

Costul de 15.000 lei per zi nu poate fi comparat cu viața sau sănătatea unui om.
Depunem eforturi în continuare de a economisi energia, chiar dacă la nivel de țară, vineri, consumul a fost cu 4% mai mare ca joi. Rugăm toată lumea să facă economie în continuare.”

Ion Ceban, primarul general al mun. Chișinău

Amintim că în contextul crizei energetice, riscul de deconectări masive ale energiei electrice există în continuare, mai ales între orele 7:00-11:00 și 18:00-23:00.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/