Tesla Cybertruck ar putea fi a doua maşină trimisă în cosmos. Părerea lui Elon Musk despre idee

Tesla Roadster, prima maşină lansată de pe pământ în cosmos şi lăsată să “circule” prin spaţiu, se află deja departe de Pământ, însă în scurt timp i-ar putea face companie o altă maşină, la fel produsă de Tesla.

Utilizatorii de Twitter îi scriu masiv lui Elon Musk, cerându-i dacă e posibil să lanseze şi noul pickup Cybertruck în spațiu, urmând exemplul din februarie 2018 când omul de afaceri şi-a trimis maşina personală acolo.

Unul dintre cei care îi urmăresc activitatea a creat chiar și un scurt filmuleţ în care noua maşină utilitară electrică stă în vârful transportorului de rachete Falcon Heavy.

Maybe on Starship? It’s def got the payload capacity …

— Elon Musk (@elonmusk) December 10, 2019

Musk a atras atenția asupra solicitărilor fanilor săi și a răspuns, semn că este deschis pentru a face asta, că ar fi mai bine de încărcat pickup-ul pe Starship, o navă de călătorie interplanetară pe care în prezent o dezvoltă activ compania sa – SpaceX – care ulterior ar putea fi folosită pentru a ajunge pe Marte.

Primele prototipuri ale Starship sunt aproape gata, iar primul zbor orbital este planificat pentru a fi efectuat deja în 2020! Cel mai probabil dorinţa fanilor va fi îndeplinită chiar la anul!

Spre deosebire de Tesla Roadster, noul Cybertruck va putea face faţă mai bine impedimentelor din cosmos, asta pentru că are un corp făcut din acelaşi metal folosit pentru rachetele SpaceX. Acesta este în mare măsură motivul pentru care mașina electrică a primit o formă atât de neobișnuită, unghiulară.

Potrivit lui Elon Musk, este extrem de dificil de procesat acest material deoarece nu este în stare de a fi ştanțat, de a lua diferite forme. În schimb este dur şi rezistă la un impact, fără a prezenta ulterior urme pe suprafaţa sa.

Vezi şi:

https://autoblog.md/expertii-in-siguranta-pun-presiune-pe-elon-musk-designul-noului-pickup-tesla-cybertruck-s-ar-putea-schimba/

https://autoblog.md/foto-video-elon-musk-a-fost-surprins-la-volanul-pickup-ului-tesla-cybertruck/

https://autoblog.md/video-elon-musk-a-pierdut-circa-800-milioane-dupa-un-fail-in-timpul-prezentarii-noului-cybertruck/

Cmentariile sunt închise