(video) Ford a făcut 40 de milioane de pickup-uri din Seria F

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Din fabrica Ford din Dearborn (Michigan) a ieşit acum câteva ore pickup-ul F-Series cu numărul de ordine 40.000.000! Automobilul special este un argintiu Ford F-150 Tremor care nu îşi va petrece viaţa în muzeu, ci în diverse activități în proprietarei unui localnic din Texas.

Potrivit lui Jim Farley, şeful Ford, anul trecut producătorul auto a făcut automobilul cu nr. 400 de milioane de la fondarea sa. Respectiv, cota F-Series din acest număr a ajuns la 10%!

Pentru Ford Corporation și întreaga piață americană aceasta este o piatră de hotar importantă. La urma urmei, istoria Seriei F datează de 75 de ani: prima generație Ford F-1 a debutat în 1947, deși compania a produs şi mai devreme pickup-uri.

Acum în producţie şi serviciu sunt simultan modele ale generațiilor 14 (modelul F-150) și 13 (modelele Heavy/Super Duty F-250, F-350, F-450). Aceste mașini sunt produse la trei fabrici din Statele Unite, deși primul F-1 a fost asamblat la nu mai puțin de nouă întreprinderi din întreaga țară!

Timp de 40 de ani la rând (din 1981), Seria F a deținut titlul de cea mai populară mașină de pe piața americană, devansând orice autoturism şi SUV. Iar titlul de cel mai bine vândut pickup din America îl deţine din 1977. În 2021 au fost vândute 726.000 de exemplare (-7.8% faţă de 2020).

Interesant mai este de remarcat că Seria F a celor de la Ford a depăşit producţia familiei de Volkswagen Golf (36 de milioane făcute din 1974) şi se apropie cu paşi destul de rapizi de Toyota Corolla, care a depășit recent pragul de 50 de milioane de exemplare.

Iată testul nostru cu un Ford F-Series, generaţia precedentă a modelului Raptor:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/