(video) Ferrari introduce o maşină electrică care costă minim 93000 de euro

Ferrari introduce o maşină electrică care costă minim 93.000 de euro, însă care nu are acces pe drumurile publice. Modelul construit la scară va putea fi condus de oricine are cel puţin 14 ani împliniţi.

https://www.youtube.com/watch?v=K6gz_KpoVpU

Caracteristici cheie:

  • Ferrari Testa Rossa J este o replică la scară de 75% a unui modelului clasic 250 Testa Rossa din 1957, una dintre cele mai iconice și de succes mașini din istoria Ferrari și a motorsportului. Mașina a obținut aproximativ 18 victorii în istoria sa și trei titluri de campion în 1958, 1960 și 1961. Este, de asemenea, singurul Ferrari care a câștigat de patru ori maratonul de la Le Mans – în 1958, 1960, 1961 și 1962!
  • Va fi construită în doar 299 de exemplare, toate în originala versiune de caroserie barchetta, proiectată de Scaglietti.
  • Ferrari a condus fiecare aspect al proiectului, în colaborare cu The Little Car Company, o firmă specializată în producția de mașini junior, cu ajutorul căreia au mai fost lansate anterior proiecte marca Bugatti şi Aston Martin.
  • Ferrari Styling Centre din Maranello a supravegheat proporțiile și designul pentru livrele, în timp ce șasiul și alte componente au fost create folosindu-se schiţe de design originale deținute de departamentul Ferrari Classiche.
  • Atenția la detalii este deosebită: caroseria este construită din aluminiu bătut manual, același proces care a fost folosit în modelele istorice. Vopseaua este similară cu cea aplicată pentru gama actuală de mașini stradale Ferrari, la fel ca și însemnele frontale.
  • Pentru a recrea cu precizie șasiul complicat al modelului 250 Testa Rossa, schiţele originale de la departamentul Ferrari Classiche au fost scanate și recreate digital. Mașina junior păstrează aceeași geometrie de direcție și suspensie, oferindu-i o manevrabilitate autentică pentru a se potrivi cu aspectul său original.
  • O doză de modernism este redată de: pedalele care provin de la F8 Tributo; anvelopele furnizate de Pirelli Cinturato; jante cu spiţe realizate manual, de 12 inci, marca Borrani; amortizoare Bilstein și arcuri personalizate care au fost reglate fin și semnate de piloţii de teste Ferrari de la pista de teste Fiorano din Maranello.
  • La interior, Ferrari Styling Centre a proiectat o singură banchetă care poate găzdui un adult şi un adolescent. Se foloseşte tapiţerie şi model de cusături din gama actuală de produse.
  • Volanul este realizat de Nardi, aceeași companie specializată care l-a furnizat pentru modelul din 1957 și dispune de un mecanism prin care se poate scoate pentru a face mai comod îmbarcarea şi debarcarea.
  • Ceasurile clasice au fost refăcute pentru noul lor rol într-o mașină electrică, dar păstrează designul original și fonturile. Manometrele de ulei și apă monitorizează acum temperatura bateriei și a motorului, indicatorul de combustibil este acum indicatorul bateriei, iar turometrul a devenit un vitezometru. Există chiar și un indicator de putere care arată, de asemenea, nivelul de frânare regenerativă care este implementat.
  • Sub capotă, trei baterii care alimentează motorul electric de maxim 16.5 CP sunt poziționate în partea din față a mașinii și oferă o autonomie de aproximativ 90 km, în funcție de stilul de conducere. Toate agregatele sunt controlate prin software. Bateriile sunt accesate sub capota din față, în timp ce mașina poate fi încărcată prin portul poziţionat în locul buşonului rezervorului de combustibil.
  • Un Manettino oferă posibilitatea de a alege patru moduri de conducere. Modul Novice limitează viteza maximă la 20 de km/h prin accelerație controlată și mai are capacitatea de a dezactiva de la distanță mașina printr-un breloc. Modul Confort (maxim 45 km/h), Sport și Race (peste 60 km/h) devin progresiv mai sportive, cu accelerație receptivă instantanee și viteze maxime crescute.
  • Siguranța a fost o prioritate pe tot parcursul dezvoltării mașinii: panourile laterale metalice au fost consolidate și o bară anti ruliu opțională poate fi ancorată pe șasiu. Frânele cu disc Brembo înlocuiesc sistemul original cu tamburi pentru a maximiza performanța frânării, iar acestea sunt completate de o frână de mână hidraulică.
  • Ferrari Testa Rossa J oferă o gamă largă de combinații de personalizare și culori. Departamentul Ferrari Classiche a efectuat cercetări extinse în toate livelele care au împodobit 250 Testa Rossa-a lungul carierei sale de curse. Un configurator auto online permite clienților să aleagă din 14 livrele istorice, 53 de culori caroserie și livrele suplimentare personalizate de curse, toate autentic în conformitate cu stilul Ferrari.
  • Măsoară maşina 3.1 x 1.1 x 0.7 metri.

Cmentariile sunt închise