Gigantul petrolier LUKOIL spune nu războiului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Gigantul LUKOIL, a doua cea mai mare companie petrolieră din Federaţia Rusă și cea mai mare privată, care îşi desfăşoară operaţiunile şi în afara acesteia, a cerut astăzi oficial încetarea rapidă a războiului din Ucraina!

Este prima mare companie națională care se opune deschis invaziei rusești, în ciuda unor eventuale sancțiuni din partea guvernării de la Moscova!

FOTO: РИА Новости / Илья Питалев

Iată textul integral al unui comunicat de presă, adresat acționarilor, angajaților, dar și clienților:

„Consiliul de administrație al LUKOIL își exprimă îngrijorarea cu privire la evenimentele tragice care continuă să se întâmple în Ucraina și cea mai profundă simpatie față de toți cei afectați de această tragedie.

Susținem încetarea cât mai rapidă a conflictului armat și sprijinim pe deplin soluționarea acestuia prin negocieri și prin alte mijloace diplomatice.

Compania depune toate eforturile pentru a continua funcționarea stabilă în toate țările și regiunile în care este prezentă, îndeplinindu-şi misiunea principală – de a asigura aprovizionarea fiabilă cu energie a consumatorilor din întreaga lume.

În activitățile sale, LUKOIL este pe deplin angajată să consolideze pacea, relațiile internaționale și legăturile umanitare.”

Cmentariile sunt închise