Toyota a semnat un contract cu firma care livrează baterii pentru Tesla, considerate a fi cele mai bune din industrie

Toyota Motor Corporation (Toyota) și Panasonic Corporation (Panasonic) au anunțat acum câteva ore că au decis să înființeze Prime Planet Energy & Solutions, Inc., o întreprindere comună specializată în producţia de baterii prismatice pentru maşinile electrice!

Această decizie vine după puțin peste un an de când cele două companii au anunțat la 22 ianuarie 2019 că au încheiat un contract de integrare a afacerilor și un contract de asociere în vederea înființării unei noi companii. Toyota și Panasonic au decis, de asemenea, planul de activitate a întreprinderii comune.

Bateriile – ca soluții pentru furnizarea de energie pentru automobile și diferite alte forme de mobilitate, precum și soluții pentru diverse tipuri de probleme de mediu – sunt de așteptat să îndeplinească un rol central în societatea care merge înainte – un rol care sprijină viața oamenilor.

Întreprinderea comună anunțată de Toyota și Panasonic va dezvolta baterii foarte competitive, rentabile, care sunt sigure și au o calitate și performanță excelente (în ceea ce privește capacitatea, puterea, durabilitatea etc.), permițând utilizarea cu liniște sufletească de către toți clienții. Mai mult, noua companie formată va furniza baterii nu numai pentru Toyota însăşi, ci și, în linii mari și stabile, tuturor clienților interesaţi!

Numele întreprinderii comune este “îmbrăcat” de hotărârea puternică a Toyota și Panasonic de a oferi clienților lor – în timp ce lucrează la unison cu mulți prieteni pentru a menține curat pământul nostru de neînlocuit – soluții cu valoare adăugată, largă, inclusiv și dincolo de furnizarea de energie sub forma unor baterii.

Planul întreprinderii comune:

DenumirePrime Planet Energy & Solutions, Inc.
LocațieSediul central din Tokyo: 2-3-1, Nihonbashi-Muromachi, Chuo-ku, Tokyo   Sediul central din Kansai: 194-4, Tokonabe-cho, Kasai-shi, Hyogo-ken
Startul operațiunilor1 aprilie 2020 (planificat)
Structura executivăDirector reprezentativ și președinte: Hiroaki Koda (Toyota)   Directorii (inclusiv președintele) – 5 (3 de la Toyota și 2 de la Panasonic) Auditori – 2 (1 de la Toyota și 1 de la Panasonic)
AfaceriDezvoltarea, fabricarea și vânzarea de baterii litiu-ion prismatice de mare capacitate și de mare putere   Dezvoltarea, fabricarea și vânzarea de baterii auto de tip solid-state Dezvoltarea, fabricarea și vânzarea de baterii auto de ultimă generație, altele decât cele menționate mai sus (inclusiv baterii bazate pe noi principii) Operațiuni auxiliare și alte activități legate de cele de mai sus
ProprietateToyota: 51% – Panasonic: 49%
Număr de angajaţiAproximativ 5.100 (inclusiv 2.400 la o filială din China)

Astăzi, în majoritatea cazurilor, vehiculele electrice sunt echipate cu baterii cilindrice tradiționale. De exemplu, Tesla folosește elemente de standard 18650 pe Model S şi X sau unul mai nou 2170 pe Model 3.

Bateriile cilindrice au câteva avantaje. În primul rând, sunt mai ușor de produs. În al doilea rând, sunt utilizate în diverse domenii, inclusiv pentru alimentarea dispozitivelor electronice mobile. În același timp, datorită formei lor, ocupă mai mult spațiu în bateria unui vehicul electric. Din acest punct de vedere, forma unora prismastice (paralelipiped) este mult mai eficientă.

La începutul lunii februarie, a devenit cunoscută intenția Tesla de a începe să cumpere baterii de la compania chineză CATL şi de la cea sud-coreeană LG Chem pentru vehiculele sale electrice care au început să fie asamblate la noua uzină din Shanghai. Cei de la CATL au spus că Tesla va cumpăra baterii din iulie 2020 până în iunie 2022. Cu toate acestea, acordul nu impune restricții în ceea ce privește volumul achizițiilor Tesla. Sarcina producătorului de electromobile este de a diversifica furnizarea de baterii pentru Model 3, deoarece exemplarele produse în Shanghai încă primesc baterii importate din SUA.

Între timp, anume Panasonic rămâne partenerul principal al Tesla, iar mulţi experţi consideră că datorită tehnologiilor pe care le are Panasonic în palmares, fac din bateriile firmei lui Elon Musk, în prezent, cele mai bune din lume la toate capitolele. Chiar şi uriașa instalație Gigafactory din Nevada a fost construită cu participarea directă a companiei japoneze.

CATL este al doilea cel mai mare producător de baterii pentru vehicule electrice (primul este Tesla în sine, în alianță cu Panasonic). LG Chem este, de asemenea, considerat un jucător major, deși semnificativ inferior CATL din punct de vedere al producției totale.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Toyota pregăteşte introducerea primului val de vehicule electrice, însă deocamdată acasă

Şi Toyota intră în businessul cu aeromobile! Anunţă o investiţie de sute de milioane de dolari în Joby Aviation

(video) Toyota anunţă un nou plan complex de electrificare, dar şi lansarea platformei e-TNGA

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/