(foto) Un nou jucător se pregăteşte să intre pe piaţa pickup-urilor electrice – Nikola Badger

Piaţa de pickup-uri electrice a apărut real ca un vânt! Mai multe companii deja şi-au anunţat proiectele şi sunt gata în viitorul apropiat să le aducă în realitate pe piaţă, iar dacă noi jucători îşi doresc să exploreze acest segment sau dacă producătorii actuali de pickup-uri cu motoare cu combustie internă vor să o facă, trebuie să prindă valul chiar acum!

Printre cei care vor să-şi încerce norocul aici se numără mai nou şi compania Nikola Motor din statul american Arizona, fondată în anul 2014, care a fost cunoscută până în prezent numai pentru proiectarea unor camioane grele cu unităţi de propulsie electrice alimentate cu energie fie din baterii, fie din pile de combustie pe bază de hidrogen, pentru lansarea lor mai rapidă fiind anunţată chiar o cooperare cu cei de la IVECO!

Iar acum Nikola îşi doreşte să descopere un nou segment de maşini, cel al pickup-urilor electrice!

Noul pickup Nikola Badger există în această fază doar virtual, dar principalul avantaj pe care îl va avea faţă de concurenţi a fost deja anunţat. Maşina va avea un generator electrochimic care va transforma hidrogenul în energie electrică şi va juca astfel rolul unui range extender. Autonomia dintr-un singur plin de energie este anunţată ca fiind de 965 de km! Puterea acestui generator este de 120 kW, iar energia din aceste pile de combustie poate fi utilizată printr-o simplă apăsare de buton.

Cu toate acestea, Badger va fi disponibil şi într-o variantă electrică doar cu o baterie litiu-ion cu o capacitate de 160 kWh. În acest caz autonomia va ajunge la 482 km. Unitatea-i de propulsie, compusă cel mai probabil din minim două motoare electrice (numărul lor exact nu se anunţă), se ridică la 919 CP și 1.329 Nm de cuplu, caracteristici datorită cărora poate face 0-97 de km/h în 2.9 secunde! De asemenea, Nikola Badger va putea trage o remorcă care cântărește 3.6 tone!

Aparent, compania încă nu a decis ce dimensiuni va avea maşina, deoarece datele variază chiar și pe site-ul oficial. Conform comunicatului de presă, lungimea, lățimea și înălțimea lui Nikola Badger sunt de 5.900, 2.160 (cu o lăţime de 1.560 mm a benei) și, respectiv, 1.850 mm, iar pe pagina modelului cu lista caracteristicilor tehnice sunt 5.890, 2.180 și 1.870 mm.

Premiera noului pickup electric este programată să se întâmple la târgul Nikola World 2020 din Arizona, în septembrie anul curent. La scurt timp după asta compania intenționează să deschidă cărţile de comandă pentru mașinile de producție. Informațiile despre prețuri și livrări nu sunt încă disponibile.

Cu toate acestea, odată cu începerea producției, Nikola ar trebui să se mişte rapid, pentru că multe alte companii americane se grăbesc să ocupe o nouă nișă de piață. Ştiri despre un următor proiect de pickup electric apar deja aproape în fiecare lună. Lista este deja destul de decentă: Rivian R1T, Bollinger B2, Tesla Cybertruck, Lordstown Endurance, GMC Hummer și viitorul Ford F-Series electric.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise