(video) Peugeot a devenit restaurator de maşini vechi

În mod oficial, Peugeot se alătură companiilor auto care nu numai produc automobile, ci şi oferă servicii de restaurare a celor care de mult timp le-au scos din producţie, a celor vechi, clasice, vintage. Oportunitatea devine disponibilă din acest an, 2020, în care marca franceză împlineşte 210 ani de existenţă.

De restaurarea maşinilor vechi se va ocupa un partener – asociația Aventure PEUGEOT. Vehiculele vor fi restaurate în atelierele din Musée de l’Aventure Peugeot din Sochaux și vor primi un certificat de autenticitate la sfârșitul lucrărilor, înainte de a fi scoase din nou la vânzare.

Prima mașină aleasă pentru restaurare este un model iconic: un 205 GTi negru cu motor natural aspirat de 1.9 litri. Această restaurare va fi efectuată în atelierele Aventure PEUGEOT din Sochaux și va scoate în evidență talentul și know-how-ul angajaților specializați în diferitele meserii esențiale pentru o restaurare de calitate: mecanici, formatori, lucrători cu metalele, etc.

Această nouă activitate este posibilă numai datorită furnizării de piese de schimb. Aventure PEUGEOT lucrează în acest domeniu de șapte ani și și-a transformat depozitul logistic pentru a-și construi stocul. Asociația va face apel şi la subcontractanții săi tradiționali pentru a-i furniza orice piesă lipsă, iar fabricarea unor cu ajutorul imprimantei 3D este întotdeauna o opțiune dacă piesa nu mai poate fi produsă.

Din 2021, un spațiu dedicat vânzării vehiculelor restaurate de calitate şi certificate “Par l’Aventure PEUGEOT” va fi amenajat pe platforma online a asociației. Vehiculele private vor fi, de asemenea, puse la dispoziție pe acest spațiu după ce vor primi eticheta de “calitate”.

Cmentariile sunt închise