Hyundai Tucson nu mai este cel mai vândut crossover din Moldova! Cine este noul lider

Anul 2018 s-a încheiat de curând, însă abia acum putem face totalurile vânzărilor auto din Moldova. Nu mai este un secret că în țara noastră mai bine de 50% din clienți optează pentru crossovere și în legătură cu acest fapt, iată că avem o schimbare importantă de lideri în clasamentul de automobile noi vândute pe parcursul anului trecut.

FOTO: tucsonlocalmedia.com

Dacă în anul 2017 și în 2016 Hyundai Tucson ocupa poziția de lider și era cel mai vândut crossover din Moldova, pe parcursul anului 2018 modelul coreean a pierdut din vânzări inclusiv din cauza pauzei generate de venirea faceliftului pe piață. Pe de altă parte, noua generație Dacia Duster care a fost lansată pe finalul anului 2017 a reușit să înregistreze o dinamică foarte bună de vânzări și astfel a reușit să obțină un rezultat mai bun în anul 2018!

În cifre diferența dintre Dacia Duster și Hyundai Tucson arată în felul următor – 346 vs 265 exemplare. De altfel modelul coreean a fost foarte aproape să piardă și poziția secundă. Toyota RAV4 a reușit un rezultat extraordinar pe parcursul lui 2018 și a înregistrat 257 de mașini vândute, cu doar opt mașini mai puține decât Tucson.

Și KIA Sportage și-a spus cuvântul în cifra de vânzări înregistrată de Hyundai Tucson. Fratele de platformă și de concern a reușit un rezultat de 206 exemplare comercializate și dinamica acestuia cunoaște o creștere importantă de vânzări care la sigur va continua și pe parcursul anului 2019.

Cmentariile sunt închise