(video) Şeful Daimler AG a anunţat autonomia S-Class-ului electric: peste 700 km

0

(update 20.07.2020) Şeful Daimler AG, Ola Källenius, a anunţat autonomia S-Class-ului electric, model care se va numi EQS. Cifra a fost dezvăluită în cadrul adunării anuale a acţionarilor.

Electromobilul va fi prezentat în 2021, ceea ce înseamnă o nouă eră pentru Mercedes în ceea ce privește electrificarea. EQS va stabili mai multe standarde, iar unul dintre ele este în termeni de autonomie.

Datorită faptului că va fi primul sedan de lux complet electric de la Mercedes-Benz, construit pe o platformă nouă şi complet electrică, autonomia cu un singur plin de energie va putea depăşi 700 de km în ciclul realist WLTP! Cifra este mai mare decât poate propune Tesla Model S sau acelaşi Lucid Air.

În plus, folosirea arhitecturii în cauză va deschide posibilități complet noi – de la poziția bateriilor la designul mașinii.

EQS va juca în aceeași ligă ca și noul S-Class în caroserie W223 în ceea ce privește luxul, confortul și siguranța. Electromobilul va fi asamblat la noua uzină Factory 56 din Sindelfingen, care va fi dată în exploatare mai târziu în acest an. Bateriile vor fi furnizate de uzina din Stuttgart-Untertürkheim.

https://autoblog.md/video-noul-mercedes-benz-s-class-w223-are-deja-o-caroserie-de-serie-si-noi-faruri/


(update 30.01.2019) Prototipul noului Mercedes-Benz EQS ne este arătat într-o porţie de imagini oficiale

Săptămâna trecută, germanii de la Daimler au anunţat practic toate detaliile oficiale despre noul Mercedes-Benz E-Class facelift, publicând şi o serie de imagini cu maşina camuflată.

Acelaşi procedeu l-a făcut mai nou şi cu viitorul Mercedes-Benz EQS, vârful de gamă în noua sa familie de maşini electrice, dar nu a ţinut să dezvăluie careva informaţii, alegând doar să ne arate unul dintre prototipurile de teste.

Se știe deja că viitorul S-Class electric nu va fi un sedan, ci un liftback. Acesta are proporții și caracteristici tipice electromobilelor obişnuite: ampatament lung, o capotă scurtă și absența unei grile de radiator sub camuflaj. O idee generală asupra faptului cum va arăta modelul de serie ne-a fost arată prin conceptul EQS, prezentat la Frankfurt în toamna anului trecut. Acelaşi concept a fost arătat de curând în Los Angeles unui grup restrâns de jurnalişti, care s-au putut şi plimba cu el, alături de o maşină pre-producţie.

Dacă SUV-ul electric Mercedes-Benz EQC este proiectat pe baza unui GLC obişnuit, iar viitorul EQA va împărtăși platforma cu noul A-Class, atunci EQS va fi primul model făcut pe baza şasiului MEA (Modular Electric Architecture). O dispunere optimizată de componente și ansambluri va adăuga spațiu în cabină şi respectiv va fi mai mare decât într-un S-Class cu motoare cu combustie internă. Desigur, nu va fi nevoie şi de vreun tunel de transmisie, astfel încât EQS se va putea lăuda cu o podea plată.

Conform informațiilor preliminare, Mercedes-Benz EQS va fi echipat cu două motoare electrice (unul pe fiecare punte), care vor produce în jur de 400 CP şi 700 Nm de cuplu. Autonomia va varia de la 400 la 550 de km în dependenţă de bateria aleasă de viitorul client şi de dotările de la bord. Producția în serie îi va fi lansată la uzina companiei din Sindelfingen, Germania, acolo unde se face şi S-Class. Data premierei oficiale nu a fost încă anunțată, dar este probabil ca aceasta să aibă loc înainte de sfârșitul anului curent.


(update 11.09.2019) Conceptul EQS a fost prezentat la Frankfurt


(update 04.09.2019) Mercedes-Benz vine la Salonul Auto de la Frankfurt cu un nou concept spectaculos

Marea premieră a celor de la Mercedes-Benz va fi un concept din linia de electromobile EQ. Nu există deocamdată o confirmare oficială şi nici o denumire exactă, însă spunându-ne că este un „sedan electric cu patru locuri” considerăm că ar fi vorba despre conceptul modelului EQS.

Germanii au făcut publice pe reţelele de socializare câteva imagini care ne arată parţial partea frontală, silueta şi pe deplin habitaclul spectaculos cu soluţii şi ecrane care le vom vedea atât pe modelul de serie, cât şi în noul S-Class.


(29.07.2019) (foto) S-Class-ul printre electromobilele Mercedes, surprins la teste. Are la fel mânere retractabile

Cel mai mare automobil electric din viitoarea gamă a mărcii Mercedes-Benz nu mai este un secret. Anterior a mai fost văzut de fotografi spioni, însă într-o proaspătă serie de imagini mașina apare cu un camuflaj mai modest, fapt care ne permite atât nouă, cât şi designerilor independenţi, să ne imaginăm cum va arăta modelul de serie.

Totuşi, deocamdată, elementele camuflate ale caroseriei vehiculului pot acoperi şi nişte panouri false, astfel încât tipul caroseriei sale este deocamdată neclar. Cel mai probabil noul EQS va fi un liftback, mai apropiat de termen decât acelaşi CLS sau Mercedes AMG GT 4-door coupe.

Din punct de vedere a dimensiunilor acest electromobil ar trebui să fie asemănător cu noul S-Class, iar ampatamentul, luând în considerare avantajele platformei electrice, ar trebuie să fie mai mare. Se pot observa şi nişte mânere retractabile, o soluţie pe care o vom vedea şi pe noul S-Class.

Aparent, aspectul exterior al electromobilului va fi unul cunoscut, cu faruri triunghiulare, stil lansat de noile CLS şi A-Class. Partea frontală va fi realizată cel mai probabil în conformitate cu designul lansat de noul EQC, garantate fiind şi unele soluţii de culoare.

Ceea ce ţine de partea tehnică a modelului. Noul EQS ar trebui să pună la dispoziţie mai multe versiuni de baterii prin care autonomia ar trebui să varieze între 400 şi 550 de km. Prima ar trebui să fie în mod normal şi cea mai dinamică, cu o acceleraţie de pe loc şi până la 100 de km/h în cel mult patru secunde. Modelul cu cea mai mare autonomie va fi respectiv unul dintre cele mai lente pentru a menţine cât mai multă energie în baterie, deşi timpul necesar acceleraţiei nu va fi probabil mai mare de şase secunde.

Pe lângă un singur sau o pereche de motoare electrice, Mercedes-Benz va pune pe model şi un sistem electric de 800 V sau poate chiar mai performant, prin intermediul căruia timpul necesar realimentării va dura doar câteva minute.

Până vor apărea mai multe informaţii, se aşteaptă că noul EQS să fie prezentat al sfârşitul lui 2020, aproape simultan cu startul producţiei. În vânzare va apărea la începutul lui 2021, aproximativ în aceeaşi perioadă de timp când vom vedea la dealeri şi noul W 223.

Iată cum ar putea arăta noile EQS, dar şi EQE:

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata