Tesla Model S – primul electromobil din lume cu o autonomie de peste 400 mile

Libertatea de a călători oriunde este esențială pentru misiunea companiei americane Tesla, astfel încât acum în 2020 este bucuroasă să anunţe despre disponibilitatea pe piaţă a primului autoturism electric cu o autonomie care se poate ridica la peste 400 de mile (circa 650 km, 647 mai exact). 

Amintim că de la introducerea lui Model S în 2012, în toţi aceşti ani autonomia i-a fost mărită treptat de la cea de start – 265 mile (426 km).

FOTO: insideevs.com

Începând cu 15 iunie 2020, toate maşinile Tesla Model S Long Range Plus în specificaţie nord americană au o autonomie oficială de 402 mile, certificată de EPA, reprezentând o creștere cu aproape 20% în comparație cu oferta unui Model S 100D din 2019, cu același design al bateriei.

Această realizare semnificativă reflectă obsesia Tesla pentru eficiență și frugalitate energetică și se realizează prin mai multe schimbări, atât iterative, cât și transformaționale, în hardware-ul principal și dezvoltarea arhitecturii de sistem de către echipele de inginerie, proiectare și producție Tesla. 

Aceste modificări au intrat în producție la începutul acestui an, când s-a început pentru prima dată fabricarea de Model S Long Range Plus la uzina din Fremont, California.

https://autoblog.md/video-test-drive-tesla-model-3-long-range-cu-autopilotul-prin-moldova/

Cum s-a putut atinge deci această cifră destul de impresionantă în drumul spre a face comparabile caracteristicile de autonomie a electromobilelor cu cele ale maşinilor cu motoare cu combustie internă:

  • Greutate redusă semnificativ

Greutatea este inamicul atât al eficienței, cât și al performanței, iar minimizarea greutății fiecărei componente este un obiectiv continuu pentru echipele Tesla de proiectare și inginerie. Mai multe lecții de la proiectarea și fabricarea lui Model 3 și a lui Model Y au fost acum preluate pentru a fi aplicate pe Model S şi X. Aceasta a deblocat noi domenii de reducere a masei, menținând în același timp performanța și simţul premium al ambelor vehicule. Economii suplimentare în greutate au fost obținute și prin standardizarea fabricării scaunelor Tesla, dar și a materialelor de greutate mai redusă, utilizate în pachetele de baterii și unitățile de propulsie. Cu cât exact s-a redus greutatea maşinii nu se anunţă.

  • Noi jante aero “Tempest” şi noi anvelope

Noile jante aero cu o lățime de 8.5 inci (215,9 mm) reduc rezistenţa aerodinamică în comparație cu cele purtate anterior de Model S Long Range, iar când sunt împerecheate cu o nouă anvelopă personalizată special pentru a reduce rezistența la rulare, contribuie la o îmbunătățire de 2% la autonomia generală.

  • Eficiența crescută a unității de propulsie

În unitatea de propulsie care stă pe osia spate s-a înlocuit pompa de ulei acţionată mecanic cu una acţionată electric, fapt care optimizează ungerea independent de viteza vehiculului pentru a reduce frecarea. Îmbunătățirile suplimentare ale cutiei de viteze din motorul frontal sincron cu magnet permanent, similare având Model 3 și Model Y, au dus la o creștere suplimentară cu alte 2% a autonomiei pe autostradă.

  • Maximizarea frânării regenerative

Noua caracteristică HOLD îmbină frânarea regenerativă a motoarelor electrice cu cea asigurată de frânele fizice pentru a opri mașinile prin luarea piciorului de pe accelerator. Pentru a reduce viteza maşinii treptat şi lin, fără disconfort, frânarea regenerativă funcționează acum la o viteză mai mică și cu o rată de decelerație mai mică, trimițând mai multă energie înapoi în baterie, permițând simultan o experiență de conducere ca nicio altă mașină.

  • Investiţii continue în Supercharging

Libertatea de a călători oriunde este permisă atât prin autonomie, cât și prin încărcare, iar rețeaua Tesla de încărcătoare Supercharger cuprinde acum peste 17.000 de unităţi în întreaga lume. S-a implementat noua generaţie V3 Supercharging deja pe trei continente, tehnologie care permite o reducere de până la 50% a timpilor de încărcare în comparație cu V2. Proprietarii Tesla pot parcurge distanțe incredibile – de la Everglades la Vancouver, Cercul Arctic al Norvegiei până la sudul Portugaliei, Hong Kong până la Harbin, China – toate pentru o fracțiune din costul benzinei.

Deși fiecare dintre aceste modificări sunt relativ mici cu impact individual, capacitatea unică de a le introduce în liniile de fabricație active permite câștiguri semnificative în eficiență, autonomie și valoare generală atunci când sunt combinate.

Tesla Model S Long Range Plus a primit de asemenea recent o reducere de preţ de 5.000 de dolari (are un preţ actual de start de 74.990 de dolari sau 69.490 cu potenţiale reduceri/subvenţii). Împreună cu aceste îmbunătățiri și câștiguri în ceea ce privește eficiența, clienții primesc acum mai multă valoare ca niciodată atunci când achiziționează un nou automobil electric Tesla, unde mai pui că se va îmbunătăţi continuu prin actualizări OTA.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

https://autoblog.md/video-noul-lucid-air-poate-parcurge-fara-probleme-peste-640-de-km-pe-electricitate/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/