(video) Un colecţionar din Germania a decis să se despartă de al său Lamborghini Reventón nou

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Când Lamborghini Reventón a fost lansat la Salonul Auto de la Frankfurt din 2007 a reprezentat ambiția diviziei Centro Stile a mărcii. Departamentul de design intern a fost înființat în 2004 pentru a perfecționa experiența companiei în crearea de super-mașini ca nimeni altul și, după Reventón, va duce mai târziu la dezvoltarea în tiraj limitat a unor modele precum Sesto Elemento, Veneno sau Sián.

Producția lui Reventón a fost limitată la doar 21 de exemplare coupe şi 15 roadster și, în spiritul tradiției îndelungate de la Lamborghini, a fost numit după un taur de luptă, deși numele său se traduce în mod adecvat și ca „mică explozie” în spaniolă.

Pentru a înarma modelul Reventón cu o putere potrivită numelui său, Lamborghini a instalat un motor V12 natural aspirat de 6.5 litri capabil să livreze 650 CP la 8.000 rpm şi 660 Nm de cuplu la 6.000 rpm, propulsorul fiind derivat din cel montat pe Murciélago LP 640-4. Cu tracţiune integrală, o cutie de viteze cu şase trepte şi o greutate de sub 1.7 tone, poate realiza 0-100 km/h în 3.4 secunde, în drum spre peste 340 km/h.

Limbajul de design futurist al lui Reventón va deveni mai târziu evident atât pe ​​modelele Aventador, cât și în Huracan. În acelaşi timp, fiecare exemplar a fost îmbrăcat cu același finisaj stealth gri mat-satinat peste caroseria unghiulară realizată în întregime din fibră de carbon.

Detaliile complexe, cum ar fi fibra de carbon individuală și blocurile optice cu LED-uri au fost premiere în industrie și l-au diferențiat mult de mașinile de serie, în timp ce jantele forjate Alcoa prezintă secțiuni unghiulare ale lamelor din fibră de carbon pentru o referinţă la materialul folosit pentru caroserie și, în același timp, pentru o răcire mai bună a frânelor.

Tema aeronautică se poate observa şi în cabină, unde panoul de instrumente LCD transmite informații vitale într-un format care amintește de cel dintr-un avion de luptă, cu două ecrane care afișează seturi de linii convergente ce arată viteza și rotaţiile motorului, cu un indicator în stil aripă între fiecare. Deasupra celor două ecrane se află un al treilea ecran, capabil să afișeze nivelul de forță G exercitat asupra șoferului. Este în întregime unic și încă considerat pe scară largă a fi unul dintre cele mai impresionante grupuri de instrumente instalate vreodată într-o mașină stradală.

Monitoarele LCD sunt adăpostite într-o structură frezată dintr-un bloc solid de aluminiu, care la rândul său este protejat de o carcasă din fibră de carbon. Scaunele sunt tapiţate cu piele și Alcantara în nuanţe verzui şi gri.

Ar mai fi de notat nişte lucruri interesante despre model. De exemplu, este primul automobil Lamborghini care încorporează lumini de zi în faruri. Șapte diode emițătoare de lumină (LED) din fiecare far flanchează faza lungă bixenon și rămân aprinse ori de câte ori mașina este în mișcare. Datorită temperaturilor ridicate din partea posterioară, LED-uri speciale rezistente la căldură sunt utilizate pentru stopurile cu efect optic de săgeată triplă. Aripa activă din spate și prizele de aer active integrate în umerii mașinii sunt controlate electronic, declanșându-se automat doar la viteze mari, într-un efort de a maximiza atât eficiența aerodinamică, cât și cea de răcire.

Maşina scoasă la vânzare printr-o licitație, care se va desfășura în noiembrie, este cea cu numărul 13 și a fost livrată pe 29 septembrie 2008 prin Lamborghini Chemnitz în Germania. Este deţinut de o singură persoană de când este nou, ca parte a unei colecții, având doar 110 km parcurşi pe bord în momentul catalogării.

A fost deservit în anii 2008 și 2009 de Centrul Lamborghini din Chemnitz, dar și în iulie 2022 de către Lamborghini München. Este însoțit de manualele sale într-o geantă Reventón numerotată corect, o cutie pentru chei de prezentare numerotată cu cuțit Reventón numerotat, breloc numerotat și o husă pentru mașină.

Aceasta este poate o oportunitate irepetabilă de a achiziționa ceea ce înseamnă un exemplu aproape nou al unuia dintre cele mai exclusiviste Lamborghini construite vreodată! Amintim că o asemenea maşină are până şi liderul cecen.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata