Important! Cum se va desfăşura circulaţia prin centrul capitalei de Ziua Independenței

Primăria municipiului Chişinău informează că de Ziua Independenţei Republicii Moldova, pe 27 august 2021, între orele 6:00-14:00 va fi suspendat în totalitate traficul rutier pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, de la intersecția cu str. Mihai Viteazul până la intersecția cu str. Vasile Alecsandri.

De asemenea, între orele 7:00-23:00 va fi sistată circulația transportului în perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale, de la str. A. Pușkin până la str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.  

În contextul organizării manifestărilor cultural-artistice și a Paradei militare, consacrate Zilei Independenței Republicii Moldova, va fi sistată temporar circulația rutieră în următoarele zile:

 • În zilele de 20 și 23 august (abia acum aflăm!), în intervalul orelor 23:00-5:00, pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost suspendat traficul de la intersecția cu str. Mihai Viteazul până la intersecția str. Vasile Alecsandri.
 • Pe data de 24 august 2021 (ASTĂZI), între orele 7:00-15:00, pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt de la str. A. Pușkin până la str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.
 • Pe data de 25 august 2021 (MÂINE), în intervalul orelor 9:00-14:00, pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, de la intersecția cu str. Mihai Viteazul până la intersecția cu str. Vasile Alecsandri și între orele 7:00-11:00, pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt de la str. A. Pușkin până la str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni. 
 • Pe data de 26 august 2021 (POIMÂINE), între orele 6:00-15:00 pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, de la str. A. Pușkin până la str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

Pe perioada desfășurării manifestărilor cultural-artistice consacrate Zilei Independenței Republicii Moldova în Piața Marii Adunări Naționale, circulația transportului public va fi organizată după cum urmează:

         Troleibuze:

 • Rutele nr. 1, 5, 8 în direcția spre sectorul Buiucani – de pe bd. Constantin Negruzzi pe str. Ciuflea, str. București, str. Alexei Șciusev, str. Mihai Viteazul, str. Columna, str. Henri Coandă, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseele stabilite, iar în direcția spre sectorul Botanica – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, str. 31 August 1989, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.
 • Ruta nr. 4 în direcția spre sectorul Buiucani – de pe bd. Constantin Negruzzi pe str. Ciuflea, str. București și în continuare pe traseul stabilit, iar în direcția spre sectorul Botanica – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfînt pe str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, str. 31 August 1989, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.
 • Ruta nr. 22 în direcția spre sectorul Buiucani – de pe bd. Dacia pe str. București, str. Alexei Șciusev, str. Mihai Viteazul, str. Columna, str. Henri Coandă, Piața Dimitrie și în continuare pe traseul stabilit, iar în direcția spre sectorul Botanica – de pe str. Ion Creangă pe str. Vissarion Belinski, str. Vasile Lupu, str. Constantin Stere, str. Alexei Șciusev, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, str. 31 August 1989, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.
 • Rutele nr. 30, 31 de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Vasile Alecsandri, str. București, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.
 • Ruta nr. 34 în direcția spre sectorul Buiucani – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Ciuflea, str. București, str. Alexei Șciusev, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseul stabilit, iar în direcția spre sectorul Botanica – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, str. 31 August 1989, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Autobuze:

 • Rutele nr. 9, 46: Tur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, str. 31 August 1989, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite, Retur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Alexandr Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.
 • Ruta nr. 5: Tur – va circula pe traseul stabilit, Retur – de pe str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni pe str. 31 August 1989, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.
 • Rutele nr. 9, 46: Tur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, str. 31 August 1989, str. Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite, Retur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Alexandr Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.
 • Ruta nr. 11: Tur – de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Alexandr Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și în continuare pe traseul stabilit, Retur – va circula pe traseul stabilit.

Serviciile municipale de profil solicită înțelegere și scuze din partea cetățenilor pentru incomoditățile create. Conducătorii auto care traversează cartierele unde este anunțată suspendare de trafic rutier sunt îndemnaţi să ocolească zonele respective!

Cmentariile sunt închise