În pregătire ar fi noul Lexus TX! Iată cum ar putea arăta

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un render neoficial al promițătorului crossover full-size Lexus TX a apărut în acces liber.

Imaginea a fost pregătită de revista japoneză MAG-X care, citând sursele sale de informații, susține că modelul va arăta destul de similar.

Schița computerizată prezintă un crossover în stilul corporativ actual al Lexus. Farurile îngustate se aseamănă cu cele ale noului Lexus NX, dar grila este făcută diferit: nu sub forma unei clepsidre, ci având două elemente separate.

Pe partea laterală, împrumuturile de la Toyota Highlander sunt vizibile în mod clar. Este posibil ca acest lucru să fi fost făcut de autorii desenului de dragul simplificării și, în realitate, Lexus TX nu va fi o versiune reproiectată a produsului Toyota.

Totuşi, în orice caz, noul model va fi construit pe aceeași platformă cu tracțiune față TNGA-K, deşi în 2020 când au apărut informațiile preliminare timpurii se specula că drept bază va avea platforma cu tracţiune spate TNGA-L.

Potrivit MAG-X, lungimea corpului noului TX va fi de 5.030 mm, adică va fi mai mare decât un Lexus RX (4.890 mm). În context, există şi ideea că modelul va înlocui RX L, dacă tot va avea trei rânduri de scaune şi şapte locuri.

Primele versiuni care vor intra pe piață sunt TX350 și TX500h. Interesant este că aceste denumiri de versiuni au fost înregistrate încă în 2020 în diverse baze de date oficiale, inclusiv Rospatent din Federaţia Rusă, deşi caracteristicile maşinii sunt încă ținute secrete.

De asemenea, nu există încă informații exacte despre momentul lansării (probabil va fi în 2022 sau 2023). Piața prioritară pentru modelul full-size va fi America de Nord, cel puţin.


Conform statisticilor de vânzări a Toyota Motor Europe, în 2021 pe continentul nostru s-au vândut 10.518 exemplare ale modelului Highlander, dintre care 7.986 au fost în versiune hibridă.

De cealaltă parte, în SUA, s-au putut vinde practic 20.000 de maşini, semnificativ mai mult decât orice model SUV Lexus şi chiar mai mult decât toate modelele SUV ale Lexus calculate împreună! Să fie deci popularitatea lui Highlander un motiv pentru a lansa o versiune şi sub logo Lexus?

Cmentariile sunt închise