În PTF Leușeni au fost deschise 5 piste noi de control pe sensul de intrare în țară

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În scopul reducerii timpilor de traversare prin Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni au fost deschise cinci noi piste de control pe sensul de intrare în țară, ceea ce va duce la implicarea mai multor polițiști de frontieră și funcționari vamali în procesul de control, respectiv în realizarea simultană a procesării unui număr mai mare de mijloace de transport, mai ales în această lună de august când traficul se intensifică din cauza multor concetățeni care revin acasă pentru vacanţe.

Conform datelor statistice anume punctul de trecere a frontierei Leușeni este cel mai solicitat și înregistrează cel mai mare număr de traversări ale frontierei de stat. Astfel, de la 1 iunie 2022 și până la ziua de ieri au fost consemnate circa 800.000 de traversări de persoane! Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul a crescut cu peste 200.000 de treceri! La fel, numărul s-a majorat cu aproximativ 8% în comparație cu perioada similară a anului 2019, înainte de pandemie.

În aceiași ordine de idei, menționăm că, Poliţia de Frontieră și Serviciul Vamal întreprind toate măsurile menite să contribuie la fluidizarea traficului transfrontalier și anume:

  • suplimentarea numărului de angajați și asigurarea cu tehnică specială de control;
  • redirecționarea traficului pe pistele disponibile pe sensul opus de deplasare, adică procedura „REVERS”;
  • schimbul reciproc de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport;
  • redirecționarea fluxului și recomandarea pentru călători de a alege cele mai apropiate puncte de trecere a frontierei, cum ar fi Costești, Cahul sau Lipcani etc.
  • folosirea la maximum a infrastructurii punctelor de trecere (disponibilitatea tuturor pistelor de control);
  • schimbul reciproc de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport;
  • intensificarea relațiilor de conlucrare cu autoritățile de frontieră și vamale ale statelor vecine, pentru a sincroniza acțiunile ce țin de traversarea frontierei de stat.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal recomandă:

  • verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat;
  • tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor;
  • consultarea aplicației TRAFIC ONLINE a Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal pentru a cunoaște în timp real situația din punctele de trecere a frontierei.

Autoritățile de control de la frontieră mai fac un apel către călători să manifeste înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Cmentariile sunt închise