În România a fost lansată o hartă rutieră interactivă pentru refugiaţi, dar care poate fi utilizată de orice şofer

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN), sucursală a CNAIR, a realizat împreună cu partenerii, sub coordonarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI), o aplicație destinată tranzitului refugiaților ucraineni pe teritoriul României.

Această aplicație de tip web-GIS se bazează pe o hartă interactivă, care prezintă culoarele de tranzit pentru refugiații ucraineni, către statele vecine României, respectiv Ungaria, Serbia și Bulgaria.

Alternativ, rutele formate pot fi utilizate și de orice șofer, de exemplu pentru a ajunge din Republica Moldova spre o țară vecină din vestul României, folosind-o pe cea mai optimă.

Центр дорожніх технічних досліджень та інформатики (CESTRIN), філія Національної компанії з управління дорожньою інфраструктурою S.A. (C.N.A.I.R. S.A.), підпорядкована Міністерству транспорту та інфраструктури (M.T.I.), у партнерстві з Національним центром управління координацією та втручанням (C.N.C.C.I.) та Генеральною інспекцією румунської поліції (I.G.P.R.) розробили інтерактивний додаток ГІС (геопросторовий) додаток, в якому представлені рекомендовані транзитні коридори громадян України на території Румунії.

În cadrul prezentei aplicații se pot găsi următoarele straturi tematice:

  • coridoarele de tranzit, atât rutier (16 coridoare), cât și feroviar (7 coridoare), împărțite pe țara de destinație;
  • punctele de trecere a frontierei;
  • aeroporturile civile internaționale;
  • benzinării (aprox. 600), parcări (circa 1750) și spațiile de servicii aferente fiecărui coridor (peste 50);
  • stațiile de cale ferate (circa 250);
  • conexiunile cu aeroporturile apropiate punctelor vamale de interes în acest moment (13 coridoare).

Straturile tematice pot fi închise sau deschise prin bifa aferentă fiecăruia, pentru a îmbunătăți vizualizarea datelor, în funcție de interesul utilizatorului.

Scopul aplicației este a oferi o informare corectă cetățenilor și de a facilita tranzitul refugiaților ucraineni pe rute stabilite de comun acord cu partenerii implicați în proiect.

Harta poate fi accesată: pe site-ul MTI din secțiunea Hărți, prin accesarea linkului https://bit.ly/coridoare sau prin scanarea acestui cod QR.

Cmentariile sunt închise